paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/nederland/news/4

Nederland

 • De best gelezen blogs van 2017

  De best gelezen blogs van 2017

  22-01-2018Bijna 60 blogs werden er in 2017 gepubliceerd op onze blogsite blogs.paxvoorvrede.nl. Verhalen over ons werk, reflecties en achtergronden bij nieuws. Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen blogs van 2017.

  Nederland
 • Manifestatie Vluchtelingen Welkom! 2015 Foto Flickr.com / SPGroningen https://www.flickr.com/photos/spgroningen/ Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-NC-ND 2.0)

  Katholieke kerk roept op tot humaner vluchtelingenbeleid

  22-01-2018"Vluchtelingen hebben acceptatie, bescherming en hulp nodig, geen egoïstisch politiek beleid." Dat zei Paus Fransicus na zijn bezoek aan Lampedusa in 2013. Het was zijn eerste officiële bezoek als Paus. Op 14 januari, de Katholieke Werelddag voor migranten en vluchtelingen herhaalde hij deze oproep.

  Nederland
 • Verbod op kernwapens leidt tot einde investeringen ABP in massavernietigingswapens

  Verbod op kernwapens leidt tot einde investeringen ABP in massavernietigingswapens

  11-01-2018Het grootste pensioenfonds van Nederland, het ABP, stopt met het investeren in kernwapenproducenten.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Vrouwen en kinderen vormen de letters SOS tijdens een protest in Daraya op 9 maart 2016. Foto Local Council of Daraya City

  Nieuw buitenlandbeleid mist focus op veiligheid burgers

  10-10-2017PAX verwelkomt de in het regeerakkoord voorgenomen investeringen in ontwikkelingssamenwerking en diplomatie. Wat ontbreekt, is een focus op burgerbescherming. Jan Gruiters, algemeen directeur van PAX: “Het is onvoldoende duidelijk hoe de nieuwe regering wil bijdragen aan de human security van burgers in de ring rondom Europa.”

  Nederland
 • Foto © Lize Kraan

  Verbindende krachten versterken, dat is de Vredesweek

  26-09-2017Afgelopen Vredesweek kwamen duizenden mensen op hun eigen manier in actie voor vrede. In het hele land waren er honderden activiteiten. Van filmavonden tot festivals, van vieringen tot College Tours. “Ik voel en heb deze week ook echt gezien dat er meer mensen zijn die willen verbinden”, zegt Jan Gruiters, algemeen directeur van PAX.

  Nederland
 • Foto © Lize Kraan

  PAX zet vredesprojecten in het zonnetje tijdens Vredesweek

  21-09-2017Een Eritrese Amsterdammer die zich inzet voor zijn landgenoten in Nederland, een Haagse kunstenaar die een vreedzaam schaakspel ontwierp en een Helmondse docente die vluchtelingen uitnodigde in haar klas. Drie voorbeelden van in totaal 23 mensen die de PAX Duif ontvangen voor hun inzet voor vrede. PAX toert tot en met het einde van de Vredesweek het land door om deze blijk van waardering uit te reiken.

  Nederland
 • Cultureel nachtfestival Manifeest sluit Vredesweek af

  Cultureel nachtfestival Manifeest sluit Vredesweek af

  07-09-2017In het slotweekend van de Vredesweek organiseert PAX op zaterdag 23 september het Manifeest: een cultureel nachtfestival in Amsterdam met onder andere rapper en verhalenverteller Akwasi en mode-ontwerper Bas Kosters.

  Nederland
 • De Walk of Peace in Enschede in 2016. Foto © Lize Kraan

  Loop jij ook mee voor vrede?

  05-09-2017Van Middelburg tot Leeuwarden, van Enschede tot Rotterdam: in meer dan achttien gemeentes in Nederland kun je tijdens de Vredesweek al wandelend werken aan vrede. Ook bij jou in de buurt! Deze vredeswandelingen staan in het teken van ontmoeting, bezinning en nadenken over wat vrede voor jou betekent.

  Nederland
 • Stem nu: welk vredesproject verdient een aanmoediging?

  Stem nu: welk vredesproject verdient een aanmoediging?

  29-08-2017Over krap drie weken begint de Vredesweek: dé week om in actie te komen voor vrede. Dit jaar reikt PAX voor het eerst de PAX Duif uit aan verschillende moedige bruggenbouwers die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede, ver weg of juist heel dichtbij.

  Nederland
 • Vredeskrant 2017

  Verhalen over vrede in de Vredeskrant

  22-08-2017Ter gelegenheid van de Vredesweek brengt PAX een Vredeskrant uit met actuele verhalen over het vredeswerk van PAX. De krant staat in het teken van de kracht van verbeelding, het thema van deze Vredesweek.

  Nederland