paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/nederland/news/20

Nederland

 • PAX Vieren: wapen je met vrede

  PAX Vieren: Wapen je met vrede

  14-05-2014De Liturgiekrant verschijnt dit jaar als de PAX Vieren. Deze is zorgvuldig opgebouwd rond het thema van de vredesweek Ontwapening. De Ontwapening die we in de wereld nastreven staat in het kader van een vredesspiritualiteit van de innerlijke ontwapening.

  Nederland
 • Tim Akkerman en band op het Bevrijdingsfestival in Den Haag, 5 mei 2014.

  Tim Akkerman: cover mijn nummer voor vrede

  02-05-2014Tim Akkerman nodigt muzikanten uit om het vredeslied ‘Brave of Our Hearts’ te zingen en geeft daarvoor op 5 mei het startschot op het Bevrijdingsfestival in Den Haag.

  Nederland
 • Nooit meer oorlog

  Wereldlezing over Nooit meer oorlog

  30-04-2014Algemeen directeur Jan Gruiters van PAX sprak in de capitulatiezaal van Hotel De Wereld de Wereldlezing uit. Voor hem betekent 'Nooit meer oorlog' dat het nu gaat om het beschermen van burgers en minder om machtsbelang van staten.

  Nederland
 • Facebook-app voor actie richting banken

  Facebook-tool voor actie richting bank

  28-04-2014Vanaf vandaag kun je met de Timeline Movement zien hoe het beleid van jouw bank scoort op het thema wapens.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • www.eerlijkebankwijzer.nl

  Grote verschillen in duurzaamheidbeleid banken

  22-04-2014De Eerlijke Bankwijzer publiceerde in april het jaarupdate rapport 2013. Uit onderzoek blijkt dat in 2013 zeven van de tien banken hun duurzaamheidbeleid hebben verbeterd.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Wilders dehumaniseert

  20-03-2014De recente uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen dehumaniseert een hele bevolkingsgroep. Dat iedereen gelijk behandeld moet worden, gooit Wilders overboord.

  Nederland
 • PAX neemt deel aan de Nuclear Border Sessions.

  PAX actief rond NSS

  20-03-2014PAX laat op tal van evenementen rond de NSS en in de media weten waarom het zo belangrijk is dat kernwapens wel deel uitmaken van de discussie over nucleaire veiligheid.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • De Syrische vredesactiviste Maha Ghrer wordt geïnterviewd door Chris Kijne tijdens de talkshow Doorbreek de stilte rond Syrië.

  Doorbreek de stilte rond Syrië - terugblik en tips

  19-03-2014In De Nieuwe Liefde in Amsterdam vond zaterdag 15 maart het programma 'Doorbreek de stilte rond Syrië' plaats. In de talkshow werden prominente Syriërs en Nederlanders geïnterviewd over hun inzet voor Syrië. In de gesprekken werden het publiek concrete handvatten aangereikt om de Syrische bevolking te steunen.

  Nederland
 • 'Juist nu moeten we het hebben over kernwapens'

  Het vergeten thema van de NSS

  12-03-2014Regeringsleiders uit de hele wereld komen 24 en 25 maart tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) bijeen in Den Haag om te praten over nucleaire veiligheid. Zij spreken over hoe zij nucleair terrorisme kunnen voorkomen en nucleaire bedrijven beter kunnen beveiligen. Waar niet over gesproken wordt, zijn kernwapens. Vredesorganisatie PAX vindt dit onvoorstelbaar. 'Als we het hebben over terrorisme, als we het hebben over (on)veiligheid, kunnen kernwapens niet buiten beschouwing worden gelaten.'

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Het belang van de christelijke identiteit van PAX voor de participatiesamenleving

  06-03-2014Zijn de christelijke identiteit en maatschappelijke positionering van PAX van belang voor de participatiesamenleving? Jan Gruiters, algemeen directeur PAX, stelt deze vraag vandaag tijdens zijn lezing op het voorjaarsdebat van het Christelijk Sociaal Congres in Doorn. 'Onze christelijke identiteit en onze situering tussen staat en burgers zijn niet langer vanzelfsprekend en ook niet vrijblijvend.'

  Nederland