paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/nederland/news/19

Nederland

 • Vraag het je supermarkt

  Nieuws over actie Vraag het je supermarkt

  16-10-2014Dinsdag 14 oktober startte PAX de actie ‘Vraag het je supermarkt’, waarbij consumenten hun supermarkt vragen of zij producten uit illegale nederzettingen uit hun schappen willen halen. Jumbo, C1000 en Albert Heijn stuurden een antwoord naar de consumenten.

  Midden-Oosten, Nederland
 • PAX start actie Vraag het je supermarkt

  PAX start actie Vraag het je supermarkt

  14-10-2014Producten uit nederzettingen uit de schappen? Vraag het je supermarkt! Israël bezet sinds de oorlog van 1967 Palestijns grondgebied. Israël bouwt daar nederzettingen en gebruikt de Palestijnse grondstoffen (zoals water) voor de productie van o.a. groenten, fruit, vlees- en zuivelproducten.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Follow your own light. Door Imad Abu Shtayyah

  Irakese activisten willen meer dan bommen

  08-10-2014Maandag 13 en dinsdag 14 oktober toeren twee Irakese ambassadeurs van vrede in een fel oranje camperbusje door Nederland op zoek naar andere maatschappelijk betrokken activisten. Onder de titel 'Een bakkie met een Irakkie' nodigt vredesorganisatie PAX iedereen uit om onder het genot van een bakkie koffie in gesprek te gaan met beide Irakese vredesactivisten.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Midden-Oosten, Nederland
 • Freek Landmeter (L) tijdens de opening van de Nacht van de Vrede 2014 in de Balie in Amsterdam. Rechts presentator Frenk van der Linden. Foto Tjebbe Veenstra

  Opening Nacht van de Vrede: Wakker blijven dus!

  24-09-2014Lees de toespraak van directeur Freek Landmeter, directeur PAX, bij de opening van de Nacht van de Vrede, de Balie Amsterdam, 24 september 2014.

  Nederland
 • Affiche Teken tegen kernwapens

  PAX start burgerinitiatief Teken tegen kernwapens

  18-09-2014PAX heeft, pal voor de Vredesweek, het burgerinitiatief Teken tegen kernwapens gelanceerd. Door 40.000 handtekeningen in te zamelen, wil PAX een nationaal verbod op kernwapens op de politieke agenda zetten.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • In een reactie op de Miljoenennota die op Prinsjesdag gepresenteerd is, bepleit PAX dat de regering meer geld zou moeten bestemmen voor diplomatie en voor burgerinitiatieven die in conflictregio's bijdragen aan veranderingen van binnenuit. In het huidige beleid ontbreekt een geloofwaardige aanzet voor een lange termijn strategie waarmee Nederland kan bijdragen aan internationale oplossingen voor het huidige oorlogsgeweld.

  Miljoenennota: PAX vraagt meer geld voor diplomatie en burgeractivisme

  16-09-2014"Een actief buitenlands beleid, gericht op vrede en veiligheid in landen en regio's waar deze in het gedrang zijn, is relevant en in ons belang", zo stelt het kabinet in de Troonrede 2014. In de miljoenennota ontbreekt echter een geloofwaardige aanzet voor een lange termijn strategie waarmee Nederland kan bijdragen aan internationale oplossingen voor het huidige oorlogsgeweld. Dat concludeert PAX in een eerste reactie op de vandaag gepresenteerde Miljoenennota, die vooral reactief van aard is. PAX wil meer geld voor de Nederlandse diplomatie en voor burgerinitiatieven die in conflictregio's bijdragen aan veranderingen van binnenuit.

  Nederland
 • Affiche Vredesweek 2014

  Vredesweek 2014: Wapen je met Vrede

  16-09-2014Van Heerlen tot Heerhugowaard, van Leeuwarden tot Vlissingen: tijdens de Vredesweek van 20 t/m 28 september barst Nederland van het vredesactivisme.

  Nederland
 • Affiche Vredesweek 2014

  Waar is in vredesnaam de Vrede?

  11-09-2014Wapen je met vrede. Dat is het motto van de Vredesweek 2014. Maar hoe doe je dat na een zomer vol oorlog? En waarom is het nu extra belangrijk om samen stil te staan bij de vrede die verder weg lijkt dan ooit? Freek Landmeter, directeur van PAX, schreef hierover een brief naar de Ambassades van Vrede.

  Nederland
 • Doe de check en laat je bank weten dat jij belastingontwijking niet steunt!

  Nederlandse banken actief in belastingparadijzen

  03-09-2014Ben jij klant bij ABN Amro, Aegon, Delta Lloyd, ING, NIBC, Rabobank of Van Lanschot? Dan maakt jouw bank misschien belastingontwijking mogelijk.

  Nederland
 • Oud-voetballer, columnist en tv-persoonlijkheid Jan Mulder was de eerste die tekende tegen kernwapens.

  Vredeskrant 'Wapen je met vrede'

  02-09-2014Wil je na de Vredesweek meer doen voor vrede? Haal dan je inspiratie uit de Vredeskrant. Lees meer over de campagne tegen kernwapens, de toenemende inzet van bewapende drones en de ontwikkeling van killer robots. In de krant ook veel aandacht voor Ambassades van Vrede en een interview met zanger Tim Akkerman.

  Nederland