paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/nederland/news/19

Nederland

 • Jarige Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal

  Jarige Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal

  01-12-2014De Eerlijke Bankwijzer viert vandaag zijn 5 jarige bestaan. Om banken aan te zetten tot een ‘race naar de top’ op duurzaamheid werd de Eerlijke Bankwijzer in 2009 opgezet. Er zijn mooie resultaten geboekt op beleid, praktijk en internationaal. Maar we zijn er nog niet: ambities van banken om te verduurzamen verschillen enorm. Veel klanten van banken hebben geen idee waarin hun (spaar)geld wordt geïnvesteerd omdat banken hier nog niet open over zijn.

  Nederland
 • Verzekeraars verbeteren maatschappelijk beleid

  Verzekeraars verbeteren maatschappelijk beleid

  04-11-2014Zes van de tien grootste verzekeringsgroepen in Nederland hebben afgelopen halfjaar belangrijke verbeteringen aangebracht in hun investeringsbeleid. Vooral SNS Reaal, Achmea en ASR komen goed uit de bus.

  Nederland
 • Freek Landmeter opent de herdenkingsplechtigheid voor de ruim 200.000 doden in Syrië. Foto: Fotoflex

  Noodkreet voor Syrië

  31-10-2014‘De aarde vervloekt je naam. God, hoor je mij?’ Het is de noodkreet van Leila, een Syrische vrouw die veel familieleden en vrienden verloor. De noodkreet werd donderdagmorgen uitgesproken door een andere Syrische vrouw tijdens een door PAX georganiseerde herdenking. Een herdenking voor de ruim 200.000 burgerdoden in Syrië.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten, Nederland
 • Foto Petterik Wiggers

  PAX adviseert voor een actief Buitenlands Beleid

  28-10-2014In reactie op de begrotingen 2015 van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komt PAX met een aantal concrete aanbevelingen. Deze adviezen wijzen in de richting van een meer doordachte politieke strategie voor vrede en veiligheid in onzekere tijden.

  Nederland
 • Al 10.000 mensen tekenden tegen kernwapens

  Al 10.000 mensen tekenden tegen kernwapens

  28-10-201410.000 mensen hebben het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens getekend! Daarmee is een kwart van de benodigde handtekeningen binnen om een nationaal verbod op kernwapens op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Rouwadvertentie Sarah Halawa en Nur Al-Deen Othman

  PAX voert actie om het geweld tegen Syrische burgers te stoppen

  22-10-2014PAX is 30 oktober om 11.00 uur op het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor de hoop op vrede en beëindiging van het geweld tegen burgers in Syrië. We gedenken de meer dan 200.000 Syriërs die in de afgelopen drie jaar zijn omgebracht en we gedenken al die Syriers die geloofden in en streden voor een land van vrede en vrijheid. Wij vragen Rusland en Iran de Syrische regering niet langer te steunen.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Vraag het je supermarkt

  Nieuws over actie Vraag het je supermarkt

  16-10-2014Dinsdag 14 oktober startte PAX de actie ‘Vraag het je supermarkt’, waarbij consumenten hun supermarkt vragen of zij producten uit illegale nederzettingen uit hun schappen willen halen. Jumbo, C1000 en Albert Heijn stuurden een antwoord naar de consumenten.

  Midden-Oosten, Nederland
 • PAX start actie Vraag het je supermarkt

  PAX start actie Vraag het je supermarkt

  14-10-2014Producten uit nederzettingen uit de schappen? Vraag het je supermarkt! Israël bezet sinds de oorlog van 1967 Palestijns grondgebied. Israël bouwt daar nederzettingen en gebruikt de Palestijnse grondstoffen (zoals water) voor de productie van o.a. groenten, fruit, vlees- en zuivelproducten.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Follow your own light. Door Imad Abu Shtayyah

  Irakese activisten willen meer dan bommen

  08-10-2014Maandag 13 en dinsdag 14 oktober toeren twee Irakese ambassadeurs van vrede in een fel oranje camperbusje door Nederland op zoek naar andere maatschappelijk betrokken activisten. Onder de titel 'Een bakkie met een Irakkie' nodigt vredesorganisatie PAX iedereen uit om onder het genot van een bakkie koffie in gesprek te gaan met beide Irakese vredesactivisten.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Midden-Oosten, Nederland
 • Freek Landmeter (L) tijdens de opening van de Nacht van de Vrede 2014 in de Balie in Amsterdam. Rechts presentator Frenk van der Linden. Foto Tjebbe Veenstra

  Opening Nacht van de Vrede: Wakker blijven dus!

  24-09-2014Lees de toespraak van directeur Freek Landmeter, directeur PAX, bij de opening van de Nacht van de Vrede, de Balie Amsterdam, 24 september 2014.

  Nederland