paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/nederland/news/17

Nederland

 • Laat angst ons niet verdelen

  Laat angst ons niet verdelen

  07-01-2015De aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, is een daad van terreur, bedoeld om angst te zaaien en mensen tegen elkaar op te zetten. Het beste is nu om vastberaden te blijven en de eenheid te bewaren.

  Nederland
 • Nederland sluit zich aan bij eerste Internationale Wapenhandelverdrag

  Nederland sluit zich aan bij eerste Internationale Wapenhandelverdrag

  19-12-2014Nederland heeft zich aangesloten bij het eerste internationale Wapenhandelverdrag, het Arms Trade Treaty. Op 24 december treedt het verdrag in werking.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Stuur Marcell een kerstboodschap.

  Vrede. Marcell durft.

  17-12-2014In oorlogsgebieden zoals Syrië is vrede deze kerst ver weg, maar we kunnen wel iets doen. PAX werkt met vele vredesactivisten in oorlogsgebieden, en zij kunnen jouw steun nu goed gebruiken.

  Midden-Oosten, Nederland
 • PAX Magazine #4

  PAX Magazine: Geweldloos communiceren in Oekraïne

  09-12-2014In de wintereditie van het PAX Magazine een reisverslag van de zoektocht van PAX naar mensen in Oekraïne die geloven in geweldloos communiceren en dialoog willen tussen oost en west.

  Nederland
 • Jarige Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal

  Jarige Eerlijke Bankwijzer gaat internationaal

  01-12-2014De Eerlijke Bankwijzer viert vandaag zijn 5 jarige bestaan. Om banken aan te zetten tot een ‘race naar de top’ op duurzaamheid werd de Eerlijke Bankwijzer in 2009 opgezet. Er zijn mooie resultaten geboekt op beleid, praktijk en internationaal. Maar we zijn er nog niet: ambities van banken om te verduurzamen verschillen enorm. Veel klanten van banken hebben geen idee waarin hun (spaar)geld wordt geïnvesteerd omdat banken hier nog niet open over zijn.

  Nederland
 • Verzekeraars verbeteren maatschappelijk beleid

  Verzekeraars verbeteren maatschappelijk beleid

  04-11-2014Zes van de tien grootste verzekeringsgroepen in Nederland hebben afgelopen halfjaar belangrijke verbeteringen aangebracht in hun investeringsbeleid. Vooral SNS Reaal, Achmea en ASR komen goed uit de bus.

  Nederland
 • Freek Landmeter opent de herdenkingsplechtigheid voor de ruim 200.000 doden in Syrië. Foto: Fotoflex

  Noodkreet voor Syrië

  31-10-2014‘De aarde vervloekt je naam. God, hoor je mij?’ Het is de noodkreet van Leila, een Syrische vrouw die veel familieleden en vrienden verloor. De noodkreet werd donderdagmorgen uitgesproken door een andere Syrische vrouw tijdens een door PAX georganiseerde herdenking. Een herdenking voor de ruim 200.000 burgerdoden in Syrië.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten, Nederland
 • Foto Petterik Wiggers

  PAX adviseert voor een actief Buitenlands Beleid

  28-10-2014In reactie op de begrotingen 2015 van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking komt PAX met een aantal concrete aanbevelingen. Deze adviezen wijzen in de richting van een meer doordachte politieke strategie voor vrede en veiligheid in onzekere tijden.

  Nederland
 • Al 10.000 mensen tekenden tegen kernwapens

  Al 10.000 mensen tekenden tegen kernwapens

  28-10-201410.000 mensen hebben het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens getekend! Daarmee is een kwart van de benodigde handtekeningen binnen om een nationaal verbod op kernwapens op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Rouwadvertentie Sarah Halawa en Nur Al-Deen Othman

  PAX voert actie om het geweld tegen Syrische burgers te stoppen

  22-10-2014PAX is 30 oktober om 11.00 uur op het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor de hoop op vrede en beëindiging van het geweld tegen burgers in Syrië. We gedenken de meer dan 200.000 Syriërs die in de afgelopen drie jaar zijn omgebracht en we gedenken al die Syriers die geloofden in en streden voor een land van vrede en vrijheid. Wij vragen Rusland en Iran de Syrische regering niet langer te steunen.

  Midden-Oosten, Nederland