paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/nederland/news/15

Nederland

 • Vanuit Tovarnik in Kroatië vertrekken maar twee treinen per dag richting noordwest Euopa; veel te weinig om de stroom vluchtelingen te vervoeren. Foto © Andrei Pungovschi/IRIN

  Lichtpunt in de vluchtelingencrisis

  23-09-2015Tegen de achtergrond van de wreedheid van de oorlog in Syrië en zoveel andere landen en de enorme omvang van de vluchtelingencrisis lijken individuele hulpacties van mensen in het niet te vallen. Jan Gruiters betoogt in zijn blog dat juist die uitingen van verbondenheid en solidariteit de politieke leiders in Europa oproepen en aanzetten tot politieke moed.

  Nederland
 • Deelnemers brachten witte rozen van de Mescidi Aksamoskee naar het Joodse Kindermonument. Foto © Gabriela Hengeveld

  Walk of Peace: goed bezocht en inspirerend

  21-09-2015Zo'n vijfhonderd mensen namen zondag deel aan de Walk of Peace in Den Haag. In kleine groepjes of individueel legde een verassend gemêleerd gezelschap de ruim zes kilometer te voet af van Station Hollands Spoor naar de tuin van het Gemeentemuseum.

  Nederland
 • Vluchtelingen bij een registratiepunt op het Griekse eiland Lesbos wachten op een plek om te overnachten.

  Werken aan vrede is het beste antwoord op de vluchtelingencrisis

  18-09-2015Vrede Verbindt, is het thema van de Vredesweek. Een thema dat aansluit bij de actualiteit van de honderdduizenden mensen die van huis en haard verdreven zijn en in Europa veiligheid en bescherming zoeken. Maar hoe kunnen vluchtelingen volgens de vredesorganisatie het beste geholpen worden en wat doet zij zelf voor vluchtelingen?

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Nederland
 • Vredesweek 2015: vrede en verbondenheid urgenter dan ooit

  Vredesweek 2015: vrede en verbondenheid urgenter dan ooit

  14-09-2015Nu oorlog en conflict het nieuws domineren en honderdduizenden mensen op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld, is werken aan vrede en veiligheid urgenter dan ooit. Van 19 t/m 27 september organiseert vredesorganisatie PAX onder het motto ‘Vrede Verbindt’ de jaarlijkse Vredesweek.

  Gender, vrede en veiligheid, Omstreden wapens en wapenhandel, Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Nederland
 • Activiteiten voor jong en oud tijdens Walk of Peace

  Activiteiten voor jong en oud tijdens Walk of Peace

  09-09-2015Tijdens de Walk of Peace, op zondag 20 september in Den Haag, kunnen wandelaars meedoen aan diverse activiteiten. Allemaal dragen ze bij aan vrede: vrede in jezelf, in je eigen buurt of ver weg.

  Nederland
 • Vincent Bijlo Foto © Jurjen Alkema

  PAX benoemt cabaretier Vincent Bijlo tot Ambassadeur van Vrede

  01-09-2015"Vrede is het vermogen om zoveel mogelijk mensen in de vrede te laten delen." Deze uitspraak van cabaretier Vincent Bijlo, is actueler dan ooit nu er veel mensen uit oorlogsgebieden Europa in willen.

  Nederland
 • Na 70 jaar nog altijd tranen om Hiroshima

  Na 70 jaar nog altijd tranen om Hiroshima

  06-08-2015'Water. Geef me water'! Dat is de smeekbede die overal weerklonk in de stad. Maar water kregen de hibakusha, slachtoffers van de bom op Hiroshima niet. De mensen die water gedronken hadden bleken snel dood te gaan. Hun verbrande lichamen en door hitte en straling aangetaste organen verdroegen het water niet. Meer dan 200.000 mensen stierven tijdens en na de atoomaanval op deze stad, vandaag precies 70 jaar geleden. Krista van Velzen van PAX is samen met honderden overlevenden bij de herdenking van de ramp, en luistert naar hun verhalen.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Het Manifeest geeft vrede een podium

  Het Manifeest geeft vrede een podium

  04-08-2015Sinds 2008 organiseert PAX jaarlijks de Nacht van de Vrede, steeds op verschillende locaties in Nederland. Dit jaar wordt het groter aangepakt met nieuwe partners, die op initiatief van PAX samen het collectief ‘Nacht van de Vrede’ vormen. Gezamenlijk zetten zij op 19 september 2015 een gloednieuw evenement neer: Het Manifeest.

  Nederland
 • Laat je inspireren met de Activiteitenbank

  Laat je inspireren met de Activiteitenbank

  04-08-2015Wil je iets organiseren in de Vredesweek en kan je hiervoor wel wat goede voorbeelden gebruiken? Heb je al wel een activiteit bedacht maar ben je nog op zoek naar tips van anderen die jou voorgingen? PAX biedt jou de helpende hand. Vanaf nu kun je inspiratie opdoen met de Activiteitenbank op de website van de Ambassades van Vrede.

  Nederland
 • Casper (r) wordt als vredesambassadeur geïnterviewd door Omroep Gelderland.

  Vredesambassadeur Casper naar Hiroshima

  30-07-2015Hij kijkt vooral uit naar de ontmoetingen: met mensen die de nucleaire aanval op Hiroshima van dichtbij meemaakten, met tegenstanders van kernwapens, maar ook met voorstanders. Hen wil Battle-winnaar Casper van der Zijde (28) graag duidelijk maken dat een kernwapenvrije wereld puur gezond verstand is. Als Ambassadeur van Vrede voor PAX vertrekt Casper op 2 augustus naar Hiroshima om de zeventigste herdenking van de atoomramp bij te wonen. Op NoNukes.nl doet hij verslag van zijn belevenissen.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland