paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/midden-oosten/news/17

Midden-Oosten

 • Rechten christenen in Irak meest gediend met inclusieve benadering

  13-08-2014PAX verwelkomt de discussie die is ontstaan naar aanleiding van het opinieartikel maandag 11 augustus in dagblad Trouw over de bescherming van minderheden in Irak. In dat artikel bepleit PAX bescherming van de rechten van alle minderheden in Irak en waarschuwen wij voor een exclusieve bescherming van alleen christenen omdat deze schadelijk is, juist voor die christenen zelf. Het artikel riep veel reacties op. “Streeft PAX nog wel vrede na?”, was één van de vragen die werd gesteld gesteld in Trouw.

  Midden-Oosten
 • www.gazamanifest.nl

  Gaza: nu tijd voor echte vrede

  13-08-2014Bijna tweehonderd verontruste burgers en organisaties, waaronder PAX, roepen via een manifest op tot echte vrede in Gaza. In dit manifest, vandaag gepubliceerd in dagblad Trouw, uiten zij hun zorgen en roepen zij iedereen op het manifest te ondertekenen via www.gazamanifest.nl

  Midden-Oosten
 • Producten uit Israëlische nederzettingen

  Producten uit Israëlische nederzettingen: wat jij kunt doen

  12-08-2014Geen import van producten uit de nederzettingen toestaan en een verbod op investeringen in de nederzettingen. Dat is de oproep van United Civilians for Peace (UCP), gevormd door PAX, ICCO, Cordaid en Oxfam Novib. Lees hier wat jij zelf kunt doen.

  Midden-Oosten
 • Foto © Allen Kakony, facebook.com/allen.kakony

  Crisis in Noord-Irak duurt voort

  12-08-2014Afgelopen week kregen de vluchtelingen die al meerdere dagen vastzaten in het Sinjar gebergte vanuit de lucht enige humanitaire hulp. Ondanks de toegenomen internationale aandacht, lijden veel Iraakse burgers nog steeds onder de aanvallen van IS (Islamitische Staat, voorheen ISIS genoemd).

  Midden-Oosten
 • Opmars ISIS in Noord-Irak catastrofaal voor minderheden

  06-08-2014De Islamitische Staat (ISIS) in Noord-Irak wint steeds meer terrein. Dat heeft grote gevolgen voor de veiligheid van minderheden in het land. De partners van PAX in de regio spreken van een 'grote catastrofe'.

  Midden-Oosten
 • Zondag 10 augustus: Vredesmars voor Gaza

  Zondag 10 augustus: Vredesmars voor Gaza

  05-08-2014PAX steunt de Vredesmars voor Gaza die zondag 10 augustus in Utrecht wordt gehouden. Net als de organisatoren pleit PAX voor duurzame vrede en een rechtvaardige, politieke oplossing voor het conflict.

  Midden-Oosten
 • Beschadigde en vernielde huizen in Gaza City tijdens de Gaza-oorlog in 2009. Foto Wikimedia CC

  Vijf vragen over Gaza

  31-07-2014De strijd in Gaza eist steeds meer levens, een politieke oplossing lijkt verder weg dan ooit. Toch is er beweging in het slepende conflict tussen Israël en Palestina. Programmaleider Jannie Kuik van PAX legt uit waarom een oplossing onvermijdelijk is, en: waarom opgeven geen optie is.

  Midden-Oosten
 • Bombardementen rond het huis van Ali in Gaza

  30-07-2014Na de dood van 5 Israëlische soldaten en de TV-toespraak van Netanyahu vreesden Ali Abu Shahla en zijn familie het ergste. De hele nacht bestookten Israëlische gevechtsvliegtuigen doelen in Gaza.

  Midden-Oosten
 • I call for a lasting #Ceasefire4Gaza. The violence must stop. Recovery must start. http://thndr.it/WFtoP9

  Massale roep om staakt-het-vuren Gaza op social media

  28-07-2014“Ik roep op tot een duurzaam staakt-het-vuren in Gaza. Het geweld moét stoppen, de blokkade van Gaza moet worden opgeheven!” Deze boodschap is vanmiddag om 17.00 uur wereldwijd massaal verspreid op twitter en facebook naar aanleiding van een zogeheten Thunderclap georganiseerd door 55 organisaties, waaronder PAX.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Midden-Oosten
 • Irakees maatschappelijk middenveld wil dat Irak eenheid blijft

  23-07-2014Ruim 90 organisaties in Irak hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat ze vrede willen. Dat is ingegeven door de dreiging van terrorisme en de politieke impasse waarin het land verkeert.

  Midden-Oosten