paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/midden-oosten/news/14

Midden-Oosten

 • Foto © PAX

  Hoe leefbaar blijft Israël na de verkiezingen?

  19-03-2015Met een premier van Israël die 20 procent van de Israëlische burgers hun recht op burgerschap ontzegt heeft premier Netanyahu van Israël een slechte indruk gemaakt. Zijn opmerkingen op verkiezingsdag dat de opkomst van de Arabische kiezers in Israël alarmerend hoog was, zette de toon van zijn toekomstige beleid.

  Gender, vrede en veiligheid Midden-Oosten
 • Opstand in Syrië gaat vijfde jaar in

  12-03-2015Na de opstanden in Tunesië en Egypte, brak op 15 maart 2011 opstand uit in Syrië. Die gaat nu bijna het vijfde jaar in. Tijd om stil te staan bij de huidige situatie en Syrische vredesactivisten te steunen. Op zondag 15 maart om 12.30 uur staat PAX samen met het Syrische Comité, Syriërs die hier in Nederland wonen, en Amnesty International op de Dam in Amsterdam.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Vliegtuig waarmee verarmd uranium granaten vervoerd kunnen worden.

  Nieuw beleid VS: geen verarmd uranium in strijd tegen ISIS

  06-03-2015De VS hebben laten weten geen verarmd uranium te hebben gebruikt en te zullen gebruiken in de strijd tegen ISIS in Irak en Syrië. Dit betekent een verandering in de houding van de VS ten aanzien van dit chemische giftige en radioactieve materiaal.

  Omstreden wapens en wapenhandel Midden-Oosten
 • Een vluchtelingenkamp in Noord-Syrië. Foto © IRIN

  Ontvoering christenen in Syrië vergt zorgvuldig antwoord

  27-02-2015De ontvoering van naar schatting enkele honderden Assyriërs door ISIS in Noordoost-Syrië is verontrustend en vergt een zorgvuldig optreden van de internationale gemeenschap. Dat zegt vredesorganisatie PAX in een verklaring die ze vandaag uitgeeft.

  Midden-Oosten
 • Assad: laat politieke gevangenen vrij

  Assad: laat politieke gevangenen vrij

  16-02-2015Vandaag is er een wereldwijde actie om druk te zetten op het regime van president Assad in Syrië om vredesactivisten vrij te laten. Een van hen is de broer van Maha Ghrer, die vorig jaar in Nederland was om aandacht te vragen voor een school in Aleppo.

  Midden-Oosten
 • Na Verviers, Parijs, Oekraïne, Syrië, Boko Haram

  Na Verviers, Parijs, Oekraïne, Syrië, Boko Haram

  16-01-2015Ik ben bang, maar wil mij niet verschuilen. Ik schrik, maar wil me niet laten verjagen. Ik ben met stomheid geslagen, maar wil me de mond niet laten snoeren. Ik ben waakzaam, maar wil kwetsbaar blijven. Ik verafschuw het geweld, maar vind dat we ons moeten beschermen.

  Midden-Oosten, Afrika, Oekraïne, Nederland
 • PAX organiseerde een bijzondere flashmob voor Marcell Shehwaro op Amsterdam CS.

  Marcell Shehwaro blij met kerstboodschappen uit Nederland

  14-01-2015Tijdens de kerstdagen was de vrede ver weg in Syrië. Daarom riep PAX op om Syrische vredesactiviste Marcell Shehwaro een hart onder de riem te steken. Binnen enkele dagen stuurden meer dan 1500 mensen haar een kerstboodschap. Ook organiseerde PAX een bijzondere flashmob voor haar op Amsterdam CS.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten, Nederland
 • Een Syrische vluchteling in een kamp in de Bekaa vallei. Foto © IRIN

  Libanon beperkt toegang voor Syriërs

  06-01-2015Libanon gaat minder Syrische vluchtelingen toelaten. Alleen bij zeer dringende humanitaire nood kunnen Syriërs nog de grens over. George Ghali van de Libanese partnerorganisatie van PAX mengt zich in de discussie over dit onderwerp. Ghali werkt bij de mensenrechtenorganisatie Alef.

  Midden-Oosten
 • Erkenning van de staat Palestina komt dichterbij

  Erkenning van de staat Palestina komt dichterbij

  19-12-2014Twee jaar nadat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Palestijnse staat als niet-lidstaat heeft erkend, gaan er steeds meer stemmen op om nu ook de Palestijnse staat als volwaardig lid te erkennen. Zweden is tot nu toe de belangrijkste stem in dit geheel, maar ook het parlement van de Europese Unie ondersteunt de erkenning. Het vredesproces tussen de staat Israël en de Palestijnse autoriteiten is met het mislukken van het initiatief van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry tot een complete stilstand gekomen. Duidelijk is dus dat er wel stappen genomen moeten worden wil het ooit tot vrede kunnen komen.

  Midden-Oosten
 • Stuur Marcell een kerstboodschap.

  Vrede. Marcell durft.

  17-12-2014In oorlogsgebieden zoals Syrië is vrede deze kerst ver weg, maar we kunnen wel iets doen. PAX werkt met vele vredesactivisten in oorlogsgebieden, en zij kunnen jouw steun nu goed gebruiken.

  Midden-Oosten, Nederland