paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/midden-oosten/news/13

Midden-Oosten

 • Campagnesite Vraag het je supermarkt

  Israël: vraag het je supermarkt

  18-11-2014Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep om je supermarkt te vragen waar de producten, waar nu Israël op staat, nu echt vandaan komen. De vier grote supermarktketens Jumbo, C1000, Plus en Albert Heijn kregen honderden mailtjes en brieven.

  Midden-Oosten
 • Partnerorganisatie Iraqi Al-Firdaws Society organiseert in de Zuid-Iraakse stad Basra een serie van debatten om een cultuur van vrede bespreekbaar te maken.

  Een cultuur van vrede

  11-11-2014De Iraakse partnerorganisatie Iraqi Al-Firdaws Society heeft op een bijeenkomst over vrede opgeroepen om de verdeeldheid in de Iraakse samenleving tegen te gaan.

  Midden-Oosten
 • Freek Landmeter opent de herdenkingsplechtigheid voor de ruim 200.000 doden in Syrië. Foto: Fotoflex

  Noodkreet voor Syrië

  31-10-2014‘De aarde vervloekt je naam. God, hoor je mij?’ Het is de noodkreet van Leila, een Syrische vrouw die veel familieleden en vrienden verloor. De noodkreet werd donderdagmorgen uitgesproken door een andere Syrische vrouw tijdens een door PAX georganiseerde herdenking. Een herdenking voor de ruim 200.000 burgerdoden in Syrië.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten, Nederland
 • Rouwadvertentie Sarah Halawa en Nur Al-Deen Othman

  PAX voert actie om het geweld tegen Syrische burgers te stoppen

  22-10-2014PAX is 30 oktober om 11.00 uur op het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor de hoop op vrede en beëindiging van het geweld tegen burgers in Syrië. We gedenken de meer dan 200.000 Syriërs die in de afgelopen drie jaar zijn omgebracht en we gedenken al die Syriers die geloofden in en streden voor een land van vrede en vrijheid. Wij vragen Rusland en Iran de Syrische regering niet langer te steunen.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Wekelijks demonstreert comité Kafranbel uit de gelijknamige stad in het bevrijde noorden van Syrië. Foto comité Kafranbel (Facebook).

  PAX over ISIS en het beschermen van burgers

  20-10-2014De inzet van militair geweld roept altijd heftige reacties op. Dat is vanzelfsprekend. Ook, of juist in het geval van de acties van de internationale coalitie, waar Nederland zich bij heeft aangesloten, gericht op de bestrijding van de gruweldaden van ISIS. In het publieke debat hierover laat PAX zich leiden door wat voor burgers het beste is.

  Midden-Oosten
 • Vraag het je supermarkt

  Nieuws over actie Vraag het je supermarkt

  16-10-2014Dinsdag 14 oktober startte PAX de actie ‘Vraag het je supermarkt’, waarbij consumenten hun supermarkt vragen of zij producten uit illegale nederzettingen uit hun schappen willen halen. Jumbo, C1000 en Albert Heijn stuurden een antwoord naar de consumenten.

  Midden-Oosten, Nederland
 • vlnr: Gied ten Berge, Louk de la Rive Box, Angelien Eijsink en Jan Gruiters.

  Overhandiging Gaza Manifest aan Tweede Kamer

  14-10-2014Vandaag hebben Jan Gruiters (PAX), Louk de la Rive Box (Universiteit Maastricht) en Gied ten Berge (SIVMO) het door duizenden mensen en organisaties ondertekende Gaza Manifest ‘Gaza: tijd voor echte vrede’ aangeboden aan de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer.

  Midden-Oosten
 • PAX start actie Vraag het je supermarkt

  PAX start actie Vraag het je supermarkt

  14-10-2014Producten uit nederzettingen uit de schappen? Vraag het je supermarkt! Israël bezet sinds de oorlog van 1967 Palestijns grondgebied. Israël bouwt daar nederzettingen en gebruikt de Palestijnse grondstoffen (zoals water) voor de productie van o.a. groenten, fruit, vlees- en zuivelproducten.

  Midden-Oosten, Nederland
 • Gaza Stad, 13 juli 2014. © UNRWA

  Vredesactivisme na de Gaza oorlog

  09-10-2014Vredesactivisme na de Gaza oorlog Israëlische vredesactivisten willen een nieuwe aanpak van het vredesproces tussen Israël en Palestina. De 'oude' aanpak gaat er vanuit dat de partners er samen uit moeten komen terwijl de VS het proces faciliteert. Dat heeft duidelijk (en al vele malen) gefaald. Deze conclusie staat in een beleidsdocument van het Peace NGO Forum.

  Midden-Oosten
 • "Hou ons niet aan het lijntje"

  08-10-2014ISIS is niet de oorzaak van de huidige crisis in Syrië en Irak, maar het symptoom ervan. Met bombardementen alleen is ISIS niet te verslaan en komt een werkelijke oplossing niet dichterbij, zegt Jan Gruiters vandaag in Trouw.

  Midden-Oosten