paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/regios/afrika/news/8

Afrika

 • Breng Kony voor het gerecht

  Breng Kony voor het gerecht

  16-11-2012De actie Stop Kony die in maart 2012 de schijnwerpers weer op het conflict van het Verzetsleger van de Heer (LRA) zette, heeft een nieuwe video online gezet. De Amerikaanse organisatie Invisible Children die achter de actie Stop Kony 2012 zit, heeft zaterdag 17 november uitgeroepen tot Global Summit on the LRA.

  Afrika
 • Debat: Women in Warzones: Peacelords for change

  IKV Pax Christi in themanummer Vice Versa

  26-10-2012Hoe strijden vrouwen in Syrië voor verandering in hun land en voor emancipatie? Hoe zijn vrouwen in Zuid-Soedan erin geslaagd door te dringen tot het hoogste politieke niveau in hun land? Deze en andere vragen worden beantwoord in het themanummer van vakblad Vice Versa over vrouwen in conflictgebieden, waaraan IKV Pax Christi meewerkte.

  Gender, vrede en veiligheid Afrika
 • Tussen de 500 en 650 duizend mensen in Congo zijn voor hun inkomen afhankelijk van kleinschalige gouddelving. De komst van grote, industriële goudbedrijven naar Congo vormt dan ook een reële bedreiging voor kleine gouddelvers, stelt IKV Pax Christi in een onderzoeksrapport.

  Goud in Congo: een potentieel gevaar

  12-06-2012Tussen de 500 en 650 duizend mensen in Congo zijn voor hun inkomen afhankelijk van kleinschalige gouddelving. De komst van grote, industriële goudbedrijven naar Congo vormt dan ook een reële bedreiging voor kleine gouddelvers, stelt IKV Pax Christi in een onderzoeksrapport.

  Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten Afrika
 • StopKony brengt LRA op agenda

  09-03-2012De actie Stop Kony zet de schijnwerpers weer op een conflict waarvan we lang niets meer gehoord hebben in de westerse media. Wie is Kony en waarom is hij na al die jaren nog niet gepakt? En wat is de bemoeienis van IKV Pax Christi met de LRA?

  Afrika
 • IKV Pax Christi documentaires genomineerd voor awards

  10-10-2011Twee korte films van IKV Pax Christi zijn genomineerd voor de Peace and Sports Award 2011 van de Prince Albert Foundation en Bristol Special Encounters Film Festival 2011.

  Omstreden wapens en wapenhandel Afrika
 • Internationale actie nodig tegen Leger van de Heer

  19-07-2011In centraal Afrika zaait het Leger van de Heer dood en verderf. Het lukt maar niet om de leider ervan Joseph Kony aan te pakken. Tijd voor internationale actie vinden drie betrokkenen bij het conflict, waaronder vredesorganisatie IKV Pax Christi.

  Afrika
 • Tweede Kamer neemt petitie in ontvangst

  17-11-2010Een delegatie van Tweede Kamerleden heeft dinsdag 16 november de petitie ‘Teken voor Vrede in Soedan’,die door ruim 3352 mensen was getekend in ontvangst genomen.

  Nederland, Afrika
 • Kerk in Soedan wil grotere rol

  29-03-2010In aanwezigheid van kerkelijke hoogwaardigheidbekleders uit Kenia, Oeganda, Malawi, Rwanda en Zuid-Afrika kwamen dit weekeinde zestig Soedanese kerkelijke leiders bijeen om te praten over de toestand in Soedan. Ook waren er vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap aanwezig. IKV Pax Christi heeft de bijeenkomst gefaciliteerd.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Afrika
 • Drum4Peace is onderdeel van een wereldwijde publiekscampagne voor vrede in Soedan, waaraan ook IKV Pax Christi deelneemt. Internationale en Nederlandse drummers bundelen hun ritmes tot één geluid en vragen politici wereldwijd met één stem te spreken als het gaat om het voorkomen van een volgende oorlog in Soedan.

  Drum4Peace: één geluid voor vrede in Soedan

  23-03-2010De campagne Drum4Peace is woensdag 17 maart in het tv-programma De Wereld Draait Door gelanceerd. Drum4Peace is onderdeel van een wereldwijde publiekscampagne voor vrede in Soedan, waaraan ook IKV Pax Christi deelneemt.

  Nederland, Afrika
 • Conferentie: niet eensgezind over aanpak Verzetsleger van de Heer

  03-10-2008Father Ferruccio uit het bisdom Dungu, in DR Congo, is op weg naar de paus om bescherming te vragen voor de verschrikkingen van het Verzetsleger van Heer. De rebellen zijn de grens van Oeganda naar DR Congo overgestoken en terroriseren nu daar de lokale bevolking. Over dergelijke grensoverschrijdende problemen organiseerde vredesorganisatie IKV Pax Christi de afgelopen week een bijeenkomst.

  Afrika