paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/programmas/vredesweek

Vredesweek

Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar september de landelijke Vredesweek. Samen met duizenden mensen in Nederland laten we zien dat het anders kan. Iedereen kan iets doen voor vrede!

Met de Vredesweek laten we zien dat er ondanks alle berichten over oorlogen, vluchtelingen en groeiende polarisatie, ook heel veel mensen zijn die verlangen naar vrede en verbinding en zich daar dagelijks voor inzetten. Ongezien gebeuren er allerlei bijzondere en mooie dingen. Niet groot en onmogelijk, maar klein en dichtbij.

Het doel van de Vredesweek is om goede initiatieven zichtbaar te maken die in Nederland bijdragen aan een inclusieve en vreedzame samenleving. Samen met duizenden mensen komen we in actie en brengen we mensen op de been voor vrede. Heel Nederland wordt uitgenodigd om deel uit te maken van deze beweging. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, en van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

PAX stimuleert, motiveert en ondersteunt lokale initiatieven met een jaarthema, concrete werkvormen, materialen, trainingsdagen, en een speciale Vredesweekwebsite waarop alle activiteiten worden aangekondigd. Daarnaast voert PAX een landelijke publiciteitscampagne om media-aandacht te genereren voor deze belangrijkste week van het jaar.

Thema 2020

Het thema van de Vredesweek in 2020 is 'Vrede verbindt verschil'. Lees meer over het thema op vredesweek.nl/thema-2020

www.vredesweek.nl


Nederland