paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/programmas/5

Programma's

 • Peace & Sports in Kenia

  Peace & Sports

  Dit vredesprogramma in het grensgebied van Zuid-Soedan, Oeganda en Kenia gebruikt sport als manier om rivaliserende groepen bij elkaar te brengen, en een cyclus van geweld te doorbreken.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Afrika
 • verkiezingen 2011

  Zuid-Soedan

  PAX is werkzaam in Zuid-Soedan sinds 1994. Onze focus ligt op het versterken en verbeteren van de veiligheid van burgers.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Afrika
 • Clustermunitie Foto © John Rodsted

  Stop Explosieve Investeringen

  PAX is een van de leidende organisaties in de nationale en internationale campagne 'Stop Explosieve Investeringen'. Samen met de Cluster Munition Coalition wil vredesorganisatie PAX investeringen in producenten van clustermunitie een halt toe roepen. Ook pleiten wij voor nationale wetgeving die investeringen in clustermunitie verbiedt.

  Omstreden wapens en wapenhandel
 • Srebrenica

  Bosnië en Herzegovina (Srebrenica)

  Vredesorganisatie PAX houdt zich al sinds 1995 intensief bezig met Srebrenica. We steunen de Campagne voor Waarheid en Gerechtigheid, organiseren ieder jaar de herdenking van de genocide in Srebrenica, zijn medeverantwoordelijk voor de permanente tentoonstelling 'Srebrenica Genocide - the Failure of the International Community' in het Potocari Memorial Centre daarover en bevorderen de dialoog tussen Dutchbatveteranen en nabestaanden.

  Een betere omgang met een gewelddadig verleden Europa
 • Syrië

  Syrië

  PAX steunt vreedzame activisten in Syrië in hun strijd voor een democratisch Syrië waar Syriërs met alle religieuze en etnische achtergronden in vrede en gelijkheid kunnen samenleven.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Midden-Oosten
 • Vrouwen tegen geweld in Irak

  Vrouwen tegen geweld in Irak

  In Irak werkte PAX van oktober 2013 tot december 2016 aan het vergroten van de veiligheid van gemeenschappen, met speciale aandacht voor vrouwen. We ondersteunden verschillende projecten en werkten daarbij samen met lokale partners. Ons doel hierbij was vrouwen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan het organiseren van hun eigen veiligheid en die van anderen.

  Gender, vrede en veiligheid Midden-Oosten
 • Conflict & Milieu

  Conflict & Milieu

  PAX onderzoekt de impact van huidige conflicten op het milieu, en bouwt aan oplossingen met als doel de publieke gezondheids- en milieurisico’s voor burgers te beperken.

  Omstreden wapens en wapenhandel Midden-Oosten
 • Vrouwelijk leiderschap en politieke participatie in Zuid-Soedan

  Vrouwelijk leiderschap en politieke participatie in Zuid-Soedan

  In Zuid-Soedan werkte PAX van september 2012 tot december 2015 samen met verschillende organisaties aan het versterken van vrouwelijk leiderschap en participatie in politieke besluitvorming en in de veiligheidssector. Het langetermijndoel van dit programma was het verbeteren van de veiligheidssituatie van vrouwen en het vergroten van hun invloed op politieke besluitvormingsprocessen.

  Gender, vrede en veiligheid Afrika
 • Wapenhandel

  Wapenhandel

  Wapenhandel kan bestaande conflicten aanjagen en leiden tot serieuze mensenrechtenschendingen door repressieve regimes en gewapende groepen. Vredesorganisatie PAX zet zich daarom in voor striktere en effectievere Nederlandse en internationale wapenexport controles. Sinds 2003 is PAX actief lid van de Control Arms campagne en pleiten we voor een robuust Wapenhandelsverdrag (ATT).

  Omstreden wapens en wapenhandel