paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/nederland/programs

Nederland

 • PAX Duif

  PAX Duif

  Vrede lijkt vaak ver weg en ongrijpbaar. PAX wil daar iets tegenover stellen en mensen in het zonnetje zetten die het verschil maken. Daarom reiken we de PAX Duif uit aan mensen die op grote of juist kleine schaal bijdragen aan verbinding of zich verzetten tegen verdeeldheid in de samenleving. Zo laten we zien hoe ook jij je in kunt zetten voor vrede.

  Nederland
 • Vredesweek

  Vredesweek

  Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar september de landelijke Vredesweek. Samen met duizenden mensen in Nederland laten we zien dat het anders kan. Iedereen kan iets doen voor vrede!

  Nederland
 • Walk of Peace

  Walk of Peace

  De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen. Zo leer je je dorp of stad, én haar inwoners, door een nieuwe bril kennen!

  Nederland
 • Verhaal van een vluchteling

  Verhaal van een vluchteling

  Het project Verhaal van een Vluchteling geeft vluchtelingen uit Syrië een gezicht en draagt bij aan wederzijds begrip tussen Syrische en Nederlandse jongeren.

  Nederland
 • Ambassades van Vrede

  Ambassades van Vrede

  PAX werkt in Nederland samen met betrokken burgers aan een vreedzame en inclusieve samenleving. Voor PAX is het duidelijk dat echte maatschappelijke verandering alleen mogelijk is als mensen die zelf dragen. Het netwerk van lokale vredesgroepen, de PAX Ambassades van Vrede, zet zich in voor vrede en verbinding in de Nederlandse samenleving.

  Nederland