paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/nederland/news/6

Nederland

 • Foto © Lize Kraan

  PAX zet vredesprojecten in het zonnetje tijdens Vredesweek

  21-09-2017Een Eritrese Amsterdammer die zich inzet voor zijn landgenoten in Nederland, een Haagse kunstenaar die een vreedzaam schaakspel ontwierp en een Helmondse docente die vluchtelingen uitnodigde in haar klas. Drie voorbeelden van in totaal 23 mensen die de PAX Duif ontvangen voor hun inzet voor vrede. PAX toert tot en met het einde van de Vredesweek het land door om deze blijk van waardering uit te reiken.

  Nederland
 • Cultureel nachtfestival Manifeest sluit Vredesweek af

  Cultureel nachtfestival Manifeest sluit Vredesweek af

  07-09-2017In het slotweekend van de Vredesweek organiseert PAX op zaterdag 23 september het Manifeest: een cultureel nachtfestival in Amsterdam met onder andere rapper en verhalenverteller Akwasi en mode-ontwerper Bas Kosters.

  Nederland
 • De Walk of Peace in Enschede in 2016. Foto © Lize Kraan

  Loop jij ook mee voor vrede?

  05-09-2017Van Middelburg tot Leeuwarden, van Enschede tot Rotterdam: in meer dan achttien gemeentes in Nederland kun je tijdens de Vredesweek al wandelend werken aan vrede. Ook bij jou in de buurt! Deze vredeswandelingen staan in het teken van ontmoeting, bezinning en nadenken over wat vrede voor jou betekent.

  Nederland
 • Stem nu: welk vredesproject verdient een aanmoediging?

  Stem nu: welk vredesproject verdient een aanmoediging?

  29-08-2017Over krap drie weken begint de Vredesweek: dé week om in actie te komen voor vrede. Dit jaar reikt PAX voor het eerst de PAX Duif uit aan verschillende moedige bruggenbouwers die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede, ver weg of juist heel dichtbij.

  Nederland
 • Vredeskrant 2017

  Verhalen over vrede in de Vredeskrant

  22-08-2017Ter gelegenheid van de Vredesweek brengt PAX een Vredeskrant uit met actuele verhalen over het vredeswerk van PAX. De krant staat in het teken van de kracht van verbeelding, het thema van deze Vredesweek.

  Nederland
 • Beter omgaan met wij-zij-denken in de klas

  Beter omgaan met wij-zij-denken in de klas

  14-08-2017PAX was afgelopen vrijdag te zien bij de kennisquiz ‘Eén tegen 100’! Kijk de uitzending terug via uitzending gemist.

  Nederland
 • Setsuko Thurlow

  Oproep Hiroshima-overlevende: 'Nederland, teken het kernwapenverbod'

  07-08-2017Deze week is het 72 jaar geleden dat de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki plaatsvonden. Setsuko Thurlow was 13 jaar toen de bom viel op Hiroshima, en overleefde wonder boven wonder de ramp.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Walk of Peace 2016 in Enschede Foto: Lize Kraan

  Aantal Walks of Peace groeit gestaag

  31-07-2017Op zeventien locaties verspreid over heel Nederland kunnen wandelaars tijdens de Vredesweek van 16 t/m 24 september meedoen aan een Walk of Peace. PAX ondersteunt de organisatie van de wandelingen en is blij met het grote aantal plekken waar wandelaars terecht kunnen. Wat de vredesorganisatie betreft, mogen nog veel meer partijen zich melden om een vredeswandeling te organiseren. “We willen het evenement zo breed mogelijk uitrollen, zodat de boodschap van vreedzaam samenleven zo krachtig mogelijk verspreid wordt”, legt coördinator Annemarieke Hollanders van PAX uit.

  Nederland
 • Een delegatie Yezidi's uit Noord-Irak ontmoet Vrouwen van Srebrenica. Foto © PAX / Helma Maas

  22 jaar na de genocide in Srebrenica

  11-07-2017Op verschillende plekken in de wereld wordt 11 juli herdacht dat 22 jaar geleden de genocide in Srebrenica plaatsvond. PAX is bij verschillende activiteiten betrokken.

  Een betere omgang met een gewelddadig verleden Nederland, Europa
 • De tentoonstelling 'Srebrenica genocide - the failure of the international community' in het Potocari Memorial Centre. Foto © Sake Elzinga

  Documentaire Srebrenica-tentoonstelling

  10-07-2017De KRO-NCRV zendt maandag 10 juli de documentaire ‘De strijd om het Srebrenica Museum’ uit. Documentairemaker Kay Mastenbroek laat met de film zien dat de totstandkoming van de tentoonstelling niet eenvoudig was. PAX geeft graag wat verduidelijking op punten die naar haar mening onderbelicht bleven of niet duidelijk naar voren kwamen. Helaas bevat de documentaire ook wat feitelijke onjuistheden.

  Een betere omgang met een gewelddadig verleden Nederland, Europa