paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/nederland/news/3

Nederland

 • Onmenselijkheid van migratie in beeld

  Onmenselijkheid van migratie in beeld

  03-10-2018Persoonlijke verhalen zijn een goede manier om de onmenselijkheid van de migratiepolitiek te laten zien. Het komt dichterbij dan statistieken en berichten over vluchtelingen in de media. Daarom heeft PAX een klein deel van de nieuwe speelfilm Rafaël gefinancierd. Dankzij de film wordt de situatie van de vluchteling een stuk meer invoelbaar.

  Nederland
 • Foto's: BZ | Aad Meijer

  Meld grensoverschrijdend gedrag: reactie PAX op berichtgeving ambtenaar BZ

  29-09-2018Grensoverschrijdend gedrag komt overal voor. (Oud-)medewerkers van o.a. Cordaid, PAX en WO=MEN dienden in 2016 een klacht in naar aanleiding van ongewenst gedrag van een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Gender, vrede en veiligheid Nederland
 • Foto: Lize Kraan

  Vredesweek, wat was je mooi

  25-09-2018De Vredesweek 2018 is voorbij, en wat was het mooi. Van de inspirerende uitreiking van de PAX Duif tot aan de vele Walks of Peace… overal in Nederland werd vorige week de vrede en diversiteit gevierd.

  Nederland
 • Foto Lize Kraan / PAX

  PAX Duif 2018 uitgereikt aan tien vredeshelden

  21-09-2018PAX heeft vandaag, op de Internationale Dag van de Vrede, de PAX Duiven uitgereikt. Daarmee zet de vredesorganisatie bijzondere vredesinitiatieven in de spotlights. Onder de ontvangers dit jaar zijn Claudia de Breij, Mo & Moos en Sinan Can.

  Nederland
 • Foto: Lize Kraan

  Het is Vredesweek!

  10-09-2018De Vredesweek is losgebarsten. In de actieweek voor vrede van PAX, van 15 t/m 23 september, komen duizenden mensen in actie voor vrede. Van een bijzondere maaltijd met Syrische vrouwen, via een serieus debat over vluchtelingen tot een Patatje Vrede, omdat dat een veel betere naam is dan een patatje oorlog.

  Nederland
 • De begraafplaats in Potocari. Foto PAX / Sandra Kalsbeek

  Srebrenica herdenking

  10-07-2018In Srebrenica en in Den Haag worden op 11 juli de slachtoffers van de genocide herdacht, die 23 jaar geleden in Srebrenica plaatsvond. Nog elk jaar worden er nieuwe slachtoffers geïdentificeerd.

  Nederland, Europa
 • Eerlijke verzekeringswijzer

  Allianz, APG en Aegon reageren slap op mensenrechtenschendingen

  26-06-2018PAX deed samen met Amnesty International Nederland binnen de Eerlijke Verzekeringswijzer onderzoek naar de reactie van verzekeraars als bedrijven waarin zij beleggen betrokken zijn bij schendingen van mensenrechten. Uit dat onderzoek blijkt dat Allianz, APG en Aegon niet of volstrekt onvoldoende reageren als bedrijven waarin ze beleggen betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen. Achmea, Vivat, ASR en NN Group pakken hun verantwoordelijkheid om mensenrechten te respecteren aanzienlijk beter op.

  Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten Nederland
 • Walk of Peace in 2016. Foto Lize Kraan

  Wereldraad van Kerken viert jubileum met Walk of Peace

  29-05-2018Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Wereldraad van Kerken zal op 23 augustus in Amsterdam de eerste Walk of Peace van dit jaar worden georganiseerd.

  Nederland
 • PAX Vieren 2018

  PAX Vieren voor Vredesweek 2018 nu beschikbaar

  24-05-2018Om in de Vredesweek een passende kerkelijke viering te maken, kun je nu al het 24 pagina tellende magazine PAX Vieren bestellen. Het thema van de Vredesweek is ‘Generaties voor vrede’ en de oecumenische redactie geeft suggesties voor vieringen in de Vredesweek van 15 t/m 23 september 2018.

  Nederland
 • Foto: Lize Kraan

  Ambassadeursdagen een succes: 'Haat moet niet erfelijk zijn, vrede wel.'

  27-03-2018Vanuit het hele land komen enthousiaste en betrokken mensen op de ambassadeursdagen af. Om elkaar te ontmoeten én om te leren.

  Nederland