paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/nederland/news

Nederland

 • Wat doet de PvdA in vredesnaam?

  Wat doet de PvdA in vredesnaam?

  26-02-2021In aanloop naar de verkiezingen vraagt Anna Timmerman, directeur van PAX, Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen over wat zij in vredesnaam doen. Gesprekken over hoe Tweede Kamerleden kunnen bijdragen aan vrede. Over hoe ze zelf terugkijken op hun tijd in de kamer en over wat in vredesnaam hun plannen zijn voor de komende kabinetsperiode.

  Nederland
 • Wat doet GroenLinks in vredesnaam?

  Wat doet GroenLinks in vredesnaam?

  26-02-2021In aanloop naar de verkiezingen vraagt Anna Timmerman, directeur van PAX, Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen over wat zij in vredesnaam doen. Gesprekken over hoe Tweede Kamerleden kunnen bijdragen aan vrede. Over hoe ze zelf terugkijken op hun tijd in de kamer en over wat in vredesnaam hun plannen zijn voor de komende kabinetsperiode.

  Nederland
 • Wat doet D66 in vredesnaam

  Wat doet D66 in vredesnaam?

  24-02-2021In aanloop naar de verkiezingen vraagt Anna Timmerman, directeur van PAX, Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen over wat zij in vredesnaam doen. Gesprekken over hoe Tweede Kamerleden kunnen bijdragen aan vrede. Over hoe ze zelf terugkijken op hun tijd in de kamer en over wat in vredesnaam hun plannen zijn voor de komende kabinetsperiode.

  Nederland
 • Foto: Leonard Walpot

  Wat doet het CDA in vredesnaam?

  17-02-2021In aanloop naar de verkiezingen vraagt Anna Timmerman, directeur van PAX, Tweede Kamerleden van verschillende politieke partijen over wat zij in vredesnaam doen. Gesprekken over hoe Tweede Kamerleden kunnen bijdragen aan vrede. Over hoe ze zelf terugkijken op hun tijd in de kamer en over wat in vredesnaam hun plannen zijn voor de komende kabinetsperiode.

  Nederland
 • Foto: Eerdere bekendmaking extra steun voor Colombia-project

  Nog eens vijf jaar steun van de Postcode Loterij voor PAX

  27-01-2021Ook de komende vijf jaar krijgt PAX steun van de Nationale Postcode Loterij. De bijdrage van 500.000 per jaar krijgt PAX sinds 2011, om te besteden aan onze strijd voor een rechtvaardiger wereld. We zijn dankbaar dat we ook de komende jaren weer op steun kunnen rekenen.

  Nederland, Midden-Oosten, Colombia
 • Steun PAX en draag bij aan een kernwapenvrije wereld.

  Kernwapens moeten weg uit Nederland, steun PAX

  10-12-2020Kernwapens moeten weg uit Nederland en de rest van de wereld! Ook als ze niet gebruikt worden, zijn ze levensgevaarlijk. De gevolgen van een ongeluk zijn niet te overzien. Met uw steun kunnen we onze strijd tegen kernwapens voortzetten. Help ons een kernwapenvrije wereld te bereiken.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Mensenrechtenwetgeving voor bedrijven: kiest Nederland voor een koploperspositie?

  Mensenrechtenwetgeving voor bedrijven: kiest Nederland voor een koploperspositie?

  04-12-2020Wetgeving voor bedrijven om mensenrechtenschendingen te voorkomen én te repareren: lange tijd was het onderwerp taboe, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Dinsdag 8 december bespreekt de Tweede Kamer een initiatiefnota met minister Kaag waarin de ChristenUnie en drie oppositiepartijen pleiten voor een ‘wettelijke ondergrens voor maatschappelijk ondernemen’, inclusief overheidstoezicht. Kaag doet er verstandig aan dit initiatief te omarmen, vindt PAX. Nederland kan hiermee aansluiten bij de koplopers op het gebied van wetgeving voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) in plaats van genoegen te nemen met vrijwillige afspraken of internationale ontwikkelingen af te wachten.

  Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten Nederland, Europa
 • Nederlandse wetenschappers willen een verbod op autonome wapens

  Nederlandse wetenschappers willen een verbod op autonome wapens

  30-11-2020In een open brief aan de Nederlandse regering vragen ruim 150 wetenschappers op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica, mee te werken aan een verbod op dodelijke autonome wapens. Het gaat hierbij om wapens die zonder betekenisvolle menselijke controle doelen kunnen selecteren en aanvallen.

  Omstreden wapens en wapenhandel Nederland
 • Jan Jaap van Oosterzee krijgt de stadspenning opgespeld door zijn vrouw

  Utrechtse stadsspeld voor PAX'er Jan Jaap van Oosterzee

  21-10-2020PAX’er Jan Jaap van Oosterzee ontving afgelopen zaterdag de Utrechtse stadsspeld voor zijn decennialange inzet bij Stichting Dialoog. Deze onderscheiding is een prachtige kroon op alle initiatieven, projecten en ideeën die de stichting, onder leiding van Jan Jaap, mogelijk heeft gemaakt.

  Nederland
 • Nobelprijs comité zet honger als oorlogsstrategie op internationale agenda

  Nobelprijs comité zet honger als oorlogsstrategie op internationale agenda

  09-10-2020PAX feliciteert het Wereldvoedselprogramma (WFP) met de Nobelprijs voor de Vrede 2020. Volgens het Nobelcomité draagt het WFP niet alleen bij aan de wereldwijde bestrijding van honger, maar ook aan stabiliteit en vrede. “Acute honger is vaak te herleiden tot gewapende conflicten. Onbedoeld, of juist als bewuste oorlogsstrategie,” aldus Anna Timmerman, algemeen directeur PAX. “De erkenning voor het werk van WFP geeft hopelijk een impuls aan het tegengaan van honger als oorlogsstrategie.”

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Nederland, Europa