paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/nederland/news

Nederland

 • Expositie Len Munnik

  Expositie met alle vredesweek-affiches Len Munnik

  15-09-2020Vaste prik bij de Vredesweek van PAX zijn de aansprekende tekeningen die Len Munnik maakt bij het thema van de Vredesweek. Al die tekeningen zijn nu verzameld en te zien in een tentoonstelling in Museum Vlaardingen.

  Nederland
 • Juryvoorzitter Sinan Can | Foto Reinout van Schie

  PAX Duif voor Khadija Arib, Rikko Voorberg, Minka Nijhuis en Naomie Pieter

  14-09-2020PAX heeft voorafgaand aan de Vredesweek 2020 de PAX Duiven uitgereikt. Daarmee zetten wij bijzondere vredesinitiatieven in de spotlights. De ontvangers van de PAX Duif 2020 zijn: Khadija Arib, Rikko Voorberg, Minka Nijhuis en Naomie Pieter. De vakjury stond onder leiding van Sinan Can.

  Nederland
 • Illustratie Vrede verbindt verschil © Len Munnik

  De Vredesweek is begonnen

  10-09-2020Van 19 tot en met 27 september zijn er door heel het land honderden activiteiten in het teken van vrede, activisme en dialoog. Dit jaar is het, door de situatie rond het coronavirus, anders dan normaal. PAX en de vele Ambassades van Vrede in Nederland komen met een mix van evenementen: live te bezoeken én online events.

  Nederland
 • Foto via Comeniusleergang

  Farah Karimi in Raad van Toezicht PAX

  09-07-2020Farah Karimi is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van vredesorganisatie PAX. Karimi ziet ernaar uit haar ruime ervaring in te zetten voor PAX. “Inzet voor een rechtvaardige wereld is de rode draad in mijn leven", zegt Karimi (1960). "Zonder vrede kan er geen rechtvaardige wereld bestaan en PAX zet zich in voor de vrede in soms zeer uitzichtloze conflicten. Ik kijk er naar uit als toezichthouder mijn bescheiden bijdrage te leveren aan het buitengewoon relevante werk van PAX in deze turbulente tijd in internationale verhoudingen.”

  Nederland
 • PAX-campagne 'Achter ieder gezicht zit een verhaal'

  PAX wint publieksprijs voor beste campagne

  08-07-2020De PAX-campagne ‘Achter ieder gezicht zit een verhaal’ heeft de publieksprijs gewonnen bij de IDleaks Awards 2020. Met de campagne wil PAX mensen aansporen om over hun eigen grenzen heen te kijken. Om een ander echt te leren kennen, te beseffen dat ieder z’n verhaal heeft en bij te dragen aan een solidaire samenleving.

  Nederland
 • Syrische nieuwkomers beantwoorden veelgestelde vragen

  Syrische nieuwkomers beantwoorden veelgestelde vragen

  08-07-2020Jarenlang vroegen duizenden scholieren onze Syrische sprekers het hemd van het lijf. Nu het project Verhaal van een vluchteling niet meer langs schoolklassen gaat, hebben we een online variant gemaakt en is het jouw beurt. We filmden de verhalen van drie nieuwkomers en stelden hen tientallen vragen, van wat ze meenamen op hun vlucht tot hoe het Nederlandse eten bevalt. Maak ook kennis met Diana, Abdelilah en Maher.

  Nederland
 • Foto: c Lize Kraan

  Succesproject Verhaal van een vluchteling gaat online verder

  20-06-2020Vele duizenden leerlingen hebben de afgelopen jaren het verhaal leren kennen van iemand die moest vluchten. In het project Verhaal van een vluchteling van PAX vertelden Syrische vluchtelingen voor de klas over waarom ze zijn gevlucht. Dit heeft bijgedragen aan het verminderen van discriminatie. En het heeft harten geraakt, zoals een leerling vertelt: “Ik had de hele les tranen in mijn ogen. Voor de les dacht ik niet altijd positief over vluchtelingen. Maar nu ik dit heb gezien… je hebt me echt van gedachten doen veranderen.”

  Nederland
 • vluchtelingenkamp in Griekenland

  Nederland, bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland veiligheid

  08-04-2020PAX roept samen met 12 andere humanitaire en mensenrechtenorganisaties de Nederlandse regering op om per direct 500 kinderen die zonder ouders vastzitten in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden te evacueren en op te nemen.

  Nederland, Europa
 • Srebrenica–Potocari Memorial Center en de begraafplaats voor de slachtoffers van de genocide in 1995. Foto PAX

  Symposium 'Veilig gebied?' Srebrenica in het Nederlands onderwijs

  26-02-2020PAX en het Nationaal Militair Museum hoopten op 8 april een symposium te organiseren over de manier waarop de genocide van Srebrenica besproken wordt in het Nederlandse onderwijs. Nu, door de corona-crisis waarin ons land op dit ogenblik verkeert, alle samenkomsten tot 1 juni verboden zijn, is het afgelasten van de bijeenkomst onvermijdelijk.

  Nederland
 • 28 september 1982 Foto Rob Croes / Anefo / Wikipedia / CC 1.0

  Jos van Kemenade (1937-2020)

  20-02-2020Jos van Kemenade, van 1984 tot 1986 vicevoorzitter van Pax Christi, overleed woensdag in zijn woonplaats Heiloo. Van Kemenade werd 82 jaar.

  Nederland