paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/midden-oosten/news

Midden-Oosten

 • Onze partners in Noordoost-Syrië: 'Wij hebben jouw steun hard nodig'

  Onze partners in Noordoost-Syrië: 'Wij hebben jouw steun hard nodig'

  23-10-2019Tienduizenden mensen zijn sinds het begin van de invasie van het Turkse leger en Arabische strijdgroepen in Noordoost-Syrië op de vlucht geslagen. Activisten en burgergroepen zijn meteen begonnen om de vluchtelingen op te vangen in scholen in de dorpen en steden buiten bereik van het oorlogsgeweld.

  Midden-Oosten
 • Partnerorganisaties Noordoost-Syrië gaan door met hulpverlening

  Partnerorganisaties Noordoost-Syrië gaan door met hulpverlening

  16-10-2019PAX heeft Turkije vorige week opgeroepen het offensief in Noordoost-Syrië te stoppen. Nu we een week verder zijn dringt zich de vraag op hoe het nu is met onze partners in het gebied? Zij waren de eerste dagen samen met andere lokale organisaties in touw om vluchtelingen op te vangen in schoolgebouwen. Evert-Jan Grit heeft dagelijks contact met hen.

  Midden-Oosten
 • Inwoners ontvluchten Ras al-Ein, Noordoost Syrië

  PAX: Turkije, stop offensief!

  10-10-2019Het Turkse offensief in het noordoosten van Syrië is begonnen. Dorpen en steden langs de grens zijn gebombardeerd en worden beschoten met artillerievuur. Turkse troepen trekken Syrië binnen om te vechten en krijgen daarbij hulp van Arabische milities om zo de Koerdisch Syrische strijdkrachten te bestrijden.

  Midden-Oosten
 • Stop het geweld tegen Irakese demonstranten, luister naar hen

  10-10-2019De gewelddadige reactie van de Irakese overheid op de vreedzame protesten moet onmiddellijk stoppen. Afgelopen week gingen Irakese burgers, met name jonge mannen, de straat op in de hoofdstad Bagdad, waar zij geweldloos protesteerden tegen de huidige uitzichtloze leefomstandigheden in hun land.

  Gender, vrede en veiligheid Midden-Oosten
 • Geen deelname aan troepen rondom Iran

  Geen deelname aan troepen rondom Iran

  24-07-2019De nucleaire deal tussen Amerika en Iran staat op losse schroeven sinds de Amerikaanse president Trump daar vorig jaar de stekker uit trok. Iran beloofde geen uranium voor kernwapens te verrijken, en in ruil daarvoor zouden de economische sancties tegen het land worden opgeheven. De situatie in de internationale wateren rondom Iran escaleerde toen Iran een Engelse olietanker in beslag nam. PAX roept Nederlandse beleidsmakers op niet mee te gaan in deze escalatie.

  Midden-Oosten
 • Reactie minister Blok op onze e-mailactie

  Reactie minister Blok op onze e-mailactie

  27-06-2019Duizenden mensen hebben aan onze actie meegedaan en minister Blok opgeroepen Rusland ter verantwoording te roepen vanwege de verschrikkingen in het Syrische Idlib. Naar aanleiding van deze e-mailactie heeft hij gereageerd op Twitter.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten
 • idlib

  Minister Blok, roep Rusland ter verantwoording om bombardementen

  20-06-2019Minister Blok moet Rusland ter verantwoording roepen vanwege de verschrikkingen in het Syrische Idlib. Daarvoor dient hij de Russische ambassadeur te ontbieden. PAX roept hem daartoe op, samen met onder andere Amnesty International, Cordaid en VluchtelingenWerk Nederland. Het bombarderen van onschuldige burgers en ziekenhuizen door Rusland moet stoppen.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten
 • Verwoestend vuur trekt door het Midden-Oosten

  Verwoestend vuur trekt door het Midden-Oosten

  13-06-2019Syrië en Irak worden de afgelopen weken geteisterd door vlammenzeeën die de horizon zwart kleuren en duizenden kilomaters landbouwgrond vernietigen.

  Midden-Oosten
 • Cocktail verboden wapens tegen burgers in Syrië

  Cocktail verboden wapens tegen burgers in Syrië

  07-06-2019De Russisch-Syrische militaire coalitie heeft opnieuw controversiële en verboden wapens gebruikt, waaronder clustermunitie. De onrechtmatige aanvallen op burgers in Noordwest-Syrië veroorzaken 200 doden, waaronder twintig kinderen.

  Omstreden wapens en wapenhandel Midden-Oosten
 • Destruction in Idlib. Fadel lost his three kids, wife and mother during an airstrike.

  Zwijgen stopt de hel in Idlib niet

  28-05-2019Voor wie het nieuws uit Idlib in Syrië nog durft te volgen is het moeilijk om te ontsnappen aan gevoelens van moedeloosheid en machteloosheid. De oorlog daar is te complex geworden: een heksenketel waar tientallen partijen hun cynische spel spelen. De oorlog daar is te bloederig geworden: het leven voor de bijna drie miljoen burgers in Idlib is tot een hel gemaakt. Misschien is wegkijken dan te begrijpen, geconfronteerd met zoveel geweld. Met de onmacht of onwil ook van de internationale gemeenschap om een grens te trekken. Door weg te kijken hebben de misdadigers een vrijbrief om ongestraft hun moorddadige spel voort te zetten.

  Bescherming van burgers in oorlogssituaties Midden-Oosten