paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/landen-en-regios/afrika/news/8

Afrika

 • Fotocredit: IRIN News

  Beleidsmakers: conflictbemiddeling in DR Congo is nodig

  11-12-2012IKV Pax Christi maakt zich grote zorgen over de recente ontwikkelingen in de Democratische Republiek Congo (DRC) en de betrokkenheid van Rwanda. In november nam de rebellengroep M23 de stad Goma in. In een recent uitgebracht DRC Alert roepen wij beleidsmakers op om een leidende rol te spelen in conflictbemiddeling.

  Afrika
 • Foto: Jogien Bakker

  Crisis in Oost-Congo

  21-11-2012Rebellen van de M23 militie hebben op dinsdag 20 november de belangrijke stad Goma in Oost Congo ingenomen. Het samenwerkingsverband van Europese maatschappelijke organisaties werkzaam in Centraal Afrika, Eurac, waarschuwt voor de gevolgen die dit kan hebben voor de politieke en veiligheidssituatie in heel Oost-Congo.

  Afrika
 • Breng Kony voor het gerecht

  Breng Kony voor het gerecht

  16-11-2012De actie Stop Kony die in maart 2012 de schijnwerpers weer op het conflict van het Verzetsleger van de Heer (LRA) zette, heeft een nieuwe video online gezet. De Amerikaanse organisatie Invisible Children die achter de actie Stop Kony 2012 zit, heeft zaterdag 17 november uitgeroepen tot Global Summit on the LRA.

  Afrika
 • Debat: Women in Warzones: Peacelords for change

  IKV Pax Christi in themanummer Vice Versa

  26-10-2012Hoe strijden vrouwen in Syrië voor verandering in hun land en voor emancipatie? Hoe zijn vrouwen in Zuid-Soedan erin geslaagd door te dringen tot het hoogste politieke niveau in hun land? Deze en andere vragen worden beantwoord in het themanummer van vakblad Vice Versa over vrouwen in conflictgebieden, waaraan IKV Pax Christi meewerkte.

  Gender, vrede en veiligheid Afrika
 • Tussen de 500 en 650 duizend mensen in Congo zijn voor hun inkomen afhankelijk van kleinschalige gouddelving. De komst van grote, industriële goudbedrijven naar Congo vormt dan ook een reële bedreiging voor kleine gouddelvers, stelt IKV Pax Christi in een onderzoeksrapport.

  Goud in Congo: een potentieel gevaar

  12-06-2012Tussen de 500 en 650 duizend mensen in Congo zijn voor hun inkomen afhankelijk van kleinschalige gouddelving. De komst van grote, industriële goudbedrijven naar Congo vormt dan ook een reële bedreiging voor kleine gouddelvers, stelt IKV Pax Christi in een onderzoeksrapport.

  Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten Afrika
 • StopKony brengt LRA op agenda

  09-03-2012De actie Stop Kony zet de schijnwerpers weer op een conflict waarvan we lang niets meer gehoord hebben in de westerse media. Wie is Kony en waarom is hij na al die jaren nog niet gepakt? En wat is de bemoeienis van IKV Pax Christi met de LRA?

  Afrika
 • IKV Pax Christi documentaires genomineerd voor awards

  10-10-2011Twee korte films van IKV Pax Christi zijn genomineerd voor de Peace and Sports Award 2011 van de Prince Albert Foundation en Bristol Special Encounters Film Festival 2011.

  Omstreden wapens en wapenhandel Afrika
 • Internationale actie nodig tegen Leger van de Heer

  19-07-2011In centraal Afrika zaait het Leger van de Heer dood en verderf. Het lukt maar niet om de leider ervan Joseph Kony aan te pakken. Tijd voor internationale actie vinden drie betrokkenen bij het conflict, waaronder vredesorganisatie IKV Pax Christi.

  Afrika
 • Tweede Kamer neemt petitie in ontvangst

  17-11-2010Een delegatie van Tweede Kamerleden heeft dinsdag 16 november de petitie ‘Teken voor Vrede in Soedan’,die door ruim 3352 mensen was getekend in ontvangst genomen.

  Nederland, Afrika
 • Kerk in Soedan wil grotere rol

  29-03-2010In aanwezigheid van kerkelijke hoogwaardigheidbekleders uit Kenia, Oeganda, Malawi, Rwanda en Zuid-Afrika kwamen dit weekeinde zestig Soedanese kerkelijke leiders bijeen om te praten over de toestand in Soedan. Ook waren er vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap aanwezig. IKV Pax Christi heeft de bijeenkomst gefaciliteerd.

  Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen Afrika