paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/campagnes/vredesweek

Vredesweek

Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek in de week rondom de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Samen met duizenden mensen komen we in actie. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van maaltijden tot masterclasses, en van vieringen tot debatten. Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

Je kunt deze pageflow ook in een nieuw venster bekijken.

Met de Vredesweek laten we zien dat er ondanks alle berichten over oorlogen, vluchtelingen en groeiende polarisatie ook veel bijzondere en mooie dingen gebeuren. Niet groot en onmogelijk, maar klein en dichtbij. Bekijk jouw dorp of stad door de ogen van dorps- of stadsgenoten tijdens een Walk of Peace, kom naar de uitreiking van de PAX Duif waar we mensen in de spotlight zetten die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede of bekijk in de agenda van de Vredesweek wat er bij jou in de buurt te doen is. Samen met duizenden mensen in Nederland laten we zien dat het anders kan. Doe je met ons mee?

Thema 2020

De Vredesweek is van 19 t/m 27 september 2020, het thema dit jaar is 'Vrede verbindt verschil'. Lees meer over het thema op vredesweek.nl/thema-2020.

De komende jaren valt de Vredesweek als volgt:

2021: van 18 t/m 26 september
2022: van 17 t/m 25 september
2023: van 16 t/m 24 september
2024: van 21 t/m 29 september

Bestel gratis promotiematerialen voor de Vredesweek op vredesweek.nl.