paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/wat-wij-doen/campagnes

Campagnes

PAX voert verschillende campagnes voor vrede en jij kan helpen. Want iedereen die in vrede gelooft, kan iets voor vrede doen. Schrijf je in voor onze Action Alert en wij sturen je een actienieuwsbrief als we jouw hulp hard nodig hebben. Vrede. Wie durft?
 • Vredesweek

  Vredesweek

  Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek in de week rondom de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Samen met duizenden mensen komen we in actie.

  Lees meer

 • Stop Bloedkolen

  Stop Bloedkolen

  Met de campagne ‘Stop bloedkolen’ streeft PAX naar een einde aan bloedkolen uit Colombia. Bloedkolen zijn kolen waar het bloed van grove en grootschalige mensenrechtenschendingen aan kleeft. Deze kolen worden onder andere geïmporteerd door Europese energiebedrijven.

  Lees meer

 • Teken tegen kernwapens

  Teken tegen kernwapens

  PAX haalde meer dan 45.000 handtekeningen op voor het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens. Dat betekende dat de Tweede Kamer moest debatteren over een verbod op kernwapens. Tijdens dat debat sprak meerderheid van de Kamer zich er voor uit dat Nederland zou moeten pleiten voor een internationaal verbod op kernwapens.

  Lees meer

 • Stop Killer Robots

  Stop Killer Robots

  Om de ontwikkeling van killer robots een halt toe te roepen, is PAX samen met acht andere organisaties de internationale campagne Stop Killer Robots gestart. Op 23 april 2013 ging de campagne van start. Via onderzoek, politieke lobby en publieksacties streeft de campagne naar een verbod op de ontwikkeling, productie en het gebruik van volledig autonome wapens.

  Lees meer

 • No Nukes

  No Nukes

  Het No Nukes-team van PAX werkt aan een kernwapenvrije wereld. Wij informeren, mobiliseren en spreken ons uit voor nucleaire ontwapening. Dit doen we door middel van ICAN-campagnes, contact met politici, onderzoek en publicaties.

  Lees meer

 • Stop Explosive Investments

  Stop Explosive Investments

  PAX is leidend in de nationale en internationale campagne Stop Explosive Investments van de Cluster Munition Coalition. Met deze campagne willen we investeringen in producenten van clustermunitie een halt toeroepen.

  Lees meer