paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/publicaties/alle-publicaties/pax-magazine-2-zomer-2019

PAX Magazine #2 zomer 2019

PAX Magazine #2 zomer 2019

09-07-2019

Download 3,818 KB

In PAX Magazine komt deze zomer onder meer aan bod:

Broze vrede in Zuid-Soedan
In Zuid-Soedan versterkt PAX de rol van vrouwen en jongeren in lokale en nationale vredesprocessen. Actieve deelname in gemeentebestuur, lokale rechtspraak en grenspolitie maken vrouwen en jongeren sterker.

Kunst zet aan het denken
Een beproefd middel tegen polarisatie is kunst en cultuur. PAX-medewerker Niek laat zien dat een ontmoeting van Nederlandse en Libanese kunstenaars grenzen verlegt en tot nieuwe impulsen leidt.

Omgaan met tien jaar geweld in DR Congo
Het Verzetsleger van de Heer begon in de jaren ’80 een oorlog in Oeganda. Nu lijdt buurland DR Congo al ruim tien jaar onder geweld. PAX werkt aan waarheidsvinding, gerechtigheid, herdenkingen en het versterken van de veiligheid van deserteurs en dorpsbewoners. 

Op reis met
Radboud van Delft bezoekt Zuid-Soedan en ervaart hoe belangrijk de rol van de kerken is in het vredesproces. Hij is onder de indruk van de geest van vrede en verzoening van de mensen na jarenlange strijd.  

Download PAX Magazine of lees het magazine online. Je kunt je gratis abonneren op PAX Magazine. Vul daarvoor het formulier op deze pagina in