paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/publicaties/alle-publicaties/pax-magazine-1-lente-2019

PAX Magazine #1 lente 2019

PAX Magazine #1 lente 2019

03-04-2019

Download 2,233 KB

De lente-editie van PAX Magazine is een special met als thema gender & conflict. Aan bod komt onder meer:

Waarheidscommissie in Colombia behandelt seksueel geweld Minder bekend is de rol van seksueel geweld als bewuste strategie om de bevolking te onderdrukken, controleren of straffen. PAX ondersteunt vrouwen hun verhaal te presenteren aan de Colombiaanse Waarheidscommissie. Die doet onderzoek naar mensenrechtenschendingen tijdens het Colombiaanse conflict. Sinds dit jaar steunen de deelnemers van de Postcode Loterij dit project.

Film als instrument van vrede
Palestijnse en Libanese vrouwen doorbreken met de filmcamera in de hand heersende normen over mannelijk en vrouwelijk gedrag. Ze maken taboe’s zoals geweld tegen vrouwen bespreekbaar, waardoor er meer begrip ontstaat en dingen ook zonder geweld kunnen veranderen.

‘Mijn leven is voortdurend in gevaar’
Een gesprek met de Irakees-Koerdische activist Surood Ahmad die misbruik aan de kaak stelt. Door corruptie binnen de politie, sommige agenten zijn nota bene zelf betrokken bij vrouwenhandel loopt ook Surood gevaar.

Pionier van de vrede
Vier vrouwen uit diverse religieuze tradities spreken over de rol die hun geloof speelt in het bevorderen van een vreedzame en inclusieve samenleving. 

Download PAX Magazine of lees het magazine online. Je kunt je gratis abonneren op PAX Magazine. Vul daarvoor het formulier op deze pagina in