paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/over-ons/partners-en-donoren/nationale-postcode-loterij

Nationale Postcode Loterij

Over de Nationale Postcode Loterij - de samenleving wint altijd

PAX en de Nationale Postcode Loterij De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 95 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Ook PAX wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

Lessen in vrede
Duizenden kinderen die nog in Aleppo wonen en niet kunnen vluchten voor de oorlog, krijgen dankzij steun van het Postcode Loterij Goed Geld Gala lessen in vrede. Vredesorganisatie PAX werkt via de Syrische partnerorganisatie Kesh Malek aan vrede en veiligheid voor de kinderen van Aleppo. Naast de reguliere ondersteuning van de Postcode Loterij, heeft PAX nu ook een extra donatie ontvangen van 1,2 miljoen euro om te besteden aan vredeswerk in Syrië.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People's Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Kijk hier voor een overzicht van alle goede doelen die door de Nationale Postcode Loterij worden gesteund.

Kijk ook op www.facebook.com/postcodeloterij voor actuele berichten over activiteiten of projecten van de beneficiënten van de Postcode Loterij. Volg de Nationale Postcode Loterij ook op Twitter.

postcodeloterij.nl