paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/over-ons/partners-en-donoren/nationale-postcode-loterij

Nationale Postcode Loterij

Over de Nationale Postcode Loterij - de samenleving wint altijd

PAX en de Nationale Postcode LoterijDe Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 99 goededoelenorganisaties met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is meer dan 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun. Ook PAX wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

Lessen in vrede
De jongste generatie in Syrië kent alleen oorlog. Kinderen zijn getraumatiseerd en weten niet meer wat vrede is. Scholen zijn kapotgebombardeerd en ouders durven hun kinderen niet naar school te sturen uit angst voor het aanhoudende geweld. Met steun van de deelnemers van de Postcode Loterij krijgen kinderen lessen in vrede. Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft PAX ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Lessen in Vrede is een van die bijzondere projecten.
Na de val van Aleppo eind 2016 heeft  PAX -  samen met haar lokale partner in Syrië Kesh Malek - het project ‘Lessen in Vrede’ voortgezet in het gebied ten noorden van Aleppo, dichtbij de Turkse grens. Daar maken we zeven gebouwen geschikt om als school te gebruiken, met schuilmogelijkheden. Hiermee wordt het voor 2000  jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar mogelijk om weer naar school te gaan. Op school krijgen ze de kennis, vaardigheden en inzichten om tolerante, actieve en vrije burgers te worden.

Verhaal van een vluchteling
Dit project ontwikkelden PAX en Critical Mass voor middelbare scholen en middelbaar beroepsonderwijs. In ‘Verhaal van een vluchteling’ maken leerlingen kennis met de oorlog in Syrië middels een serious game. Vervolgens komt een Syrische spreker in de klas zijn of haar persoonlijke verhaal vertellen. Hierna gaan leerlingen in gesprek. De docent faciliteert een genuanceerd debat over vluchtelingen. Per school wordt bovendien een team van docenten getraind in het bespreekbaar maken van dit soort gevoelige thema’s. Ook bespreken zij hoe ze hier als team en als school mee om kunnen gaan.

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People's Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Kijk hier voor een overzicht van alle goede doelen die door de Nationale Postcode Loterij worden gesteund.

Kijk ook op www.facebook.com/postcodeloterij voor actuele berichten over activiteiten of projecten van de beneficiënten van de Postcode Loterij. Volg de Nationale Postcode Loterij ook op Twitter.

postcodeloterij.nl