paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/pax-webinars-online-events

PAX webinars & online events

PAX organiseert geregeld webinars en online evenementen: interactieve lezingen en gesprekken over het werk van PAX waarbij er ook tijd is voor discussie en om vragen te stellen. Ze zijn vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Om erbij te kunnen zijn heb je een smartphone of computer nodig. We gebruiken meestal het programma Zoom voor videoconferenties. Je kunt het programma installeren of via je webbrowser gebruiken. Op deze pagina vind je de komende webinars en andere online evenementen én vind je links om terug te kijken.

Komende webinars en online evenementen

Maandag 8 maart 16.00 - 17.30 uur

Op Internationale Vrouwendag vertonen we twee inspirerende films over meisjes en jonge vrouwen die genderstereotypen uitdagen in Libanon, gevolgd door een Q&A met o.a. de meisjes in kwestie en regisseurs Lamya Karkour van Tri-pulley & Kassem Istanbouli van Tiro Arts. Mis deze kans niet om inspiratie op te doen!

Meer informatie en aanmelden

Woensdag 10 maart, 19.30 - 21.00 uur

Webinar Geef wapens geen stem

Nederland staat in de top 10 van wapenleveranciers. Vooral de verkoop van marineschepen en overtollig materieel van defensie levert ons land die toppositie. Tijdens het webinar schets wapenhandelspecialist Frank Slijper (PAX) onder andere de omvang van de wapenhandel en om welke bedrijven het gaat. Sadet Karabulut (Tweede Kamerlid voor de SP) vertelt over de rol van de politiek en de tijd dat ze werkte aan het dossier wapenexportbeleid. Ook is er tijd voor discussie. Met het oog op de verkiezingen rijst de vraag: wat stem jij in vredesnaam? Het webinar wordt georganiseerd door Vredesburo Eindhoven en PAX.
Woensdag 10 maart, 19.30 – 21.00 uur, via ZOOM.

Meer informatie en aanmelden

 

Maandag 29 maart 15.00 - 16.30 uur

Webinar: Lundin's Unpaid Debt

In Zuid-Soedan zijn duizenden mensen vermoord en tienduizenden mensen van hun land verjaagd in verband met oliewinning door het Zweedse bedrijf Lundin. De top van het bedrijf, Ian Lundin en Alex Schneiter, staan naar verwachting binnenkort terecht voor medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden, een mijlpaal in het ter verantwoording roepen van grote ondernemingen die misbruik maken van wetteloosheid in conflictgebieden. In dit webinar komen vooral Zuid-Soedanezen aan het woord en wordt ingegaan op de gevolgen van oliewinning voor hun land en wat deze rechtszaak voor ze betekent.

Meer informatie volgt. Houd onze website in de gaten!

 

Terugkijken

Online symposium: De oorlog van morgen

26 februari 2021 - Het toenemende gebruik van drones en robots, en data-gestuurde militaire analyses zal naar verwachting oorlogsvoering in de toekomst op ingrijpende wijze beïnvloeden. Met als doel de gevolgen van deze ontwikkelingen voor onze krijgsmacht, militaire interventies en buitenlands beleid beter te kunnen doorgronden, organiseert PAX het online symposium De Oorlog van Morgen: Welke invloed hebben nieuwe militaire technologieën op hedendaagse en toekomstige conflicten?

 

Online debat: Nederland en de situatie in Israël-Palestina

23 februari 2021 - Tijdens het debat gaan Kamerleden en kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie over de situatie in Israël-Palestina en hoe het Nederlandse buitenlandbeleid een betekenisvolle rol kan spelen. Er zal teruggekeken worden op het beleid van de afgelopen jaren en vooruitgekeken op de komende regeringsperiode.

 

Shrinking Space in Area C

4 februari 2021 - The webinar will focus on Area C, specifically in light of suppression of civic space and within the framework of ongoing de-facto annexation.

 

--- Meer:

Boekpresentatie: Palestinian refugees in international law
17 december 2020 - PAX organiseerde in samenwerking met The Rights Forum de online boekpresentatie van het boek Palestinian refugees in international law. De auteurs Lex Takkenberg en Francesca Albanese zijn daarbij aanwezig.

European Citizenship & Culture
15 december 2020 - Kunnen culturele en maatschappelijke organisaties bijdragen aan Europees burgerschap? Met onder anderen PAX' Dion van den Berg, vanuit Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Working at the UN
9 november 2020 - Brittany Roser werkt sinds maart 2019 voor PAX als VN-advocacy-adviseur in New York. Met welke uitdagingen heeft ze te maken gehad? Wat heeft ze bereikt in 's werelds grootste en meest diverse internationale beleidsforum? Hoe ziet haar werkdag eruit? Kom meer te weten tijdens dit webinar.

Palestinian Digital Rights
19 oktober 2020

Violations of housing, land and property rights: an obstacle to peace in Syria
1 oktober 2020

Srebrenica in het Nederlandse onderwijs
21 september 2020

Legal Opinion Yesh Din 'The Israeli Occupation and The Crime of Apartheid'
13 augustus 2020

Current Developments in Israel and Palestine: Settlement Economy
19 juni 2020

Current Developments in Israel and Palestine: Forthcoming Annexation?
11 juni 2020