paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/pax-magazine

PAX Magazine

De Vredeskrant

PAX MagazineTer gelegenheid van de Vredesweek brengt PAX een Vredeskrant uit met het actuele verhalen over het vredeswerk van PAX. Dit jaar ziet de krant er uit als een magazine met veel beeld en aansprekende verhalen van onder andere actrice Sanne Vogel, theatermaker Tjerk Ridder, columns van cabaretier Vincent Bijlo en Kauthar Bouchallikht, schrijfster voor De Correspondent.

Bekende en minder bekende Nederlanders die zich – soms met een kleine actie – inzetten voor vrede. Hoewel de Vredeskrant vooral positieve verhalen brengt, schuwt het ook niet om de omgang met ons eigen beladen slavernijverleden en de pietendiscussie aan de orde te stellen. Voor vrede is durf nodig en dat draagt de organisatie ook uit met het moedige en moeilijke werk in Syrië en Bosnië.

Je kunt de Vredeskrant downloaden of online lezen.

De krant wordt sinds 1967 gemaakt en verspreid in dé actie- en collecteweek van PAX, 15 t/m 23 september.

De Vredeskrant is een speciale uitgave van PAX Magazine (#3, herfst 2018). Je kunt je gratis abonneren op PAX Magazine. Vul daarvoor het onderstaande formulier in.

Abonneer je op PAX Magazine

Wil je PAX Magazine cadeau geven of wil je je juist uitschrijven, mail dan naar paxmagazine@paxvoorvrede.nl. Ook reacties op het blad zijn zeer welkom.

Velden met een * zijn verplicht.