paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/pax-magazine

PAX Magazine

PAX Magazine #2 zomer 2019

PAX MagazineIn de zomereditie van PAX Magazine komt onder meer aan bod:

Broze vrede in Zuid-Soedan
In Zuid-Soedan versterkt PAX de rol van vrouwen en jongeren in lokale en nationale vredesprocessen. Actieve deelname in gemeentebestuur, lokale rechtspraak en grenspolitie maken vrouwen en jongeren sterker.

Kunst zet aan het denken
Een beproefd middel tegen polarisatie is kunst en cultuur. PAX-medewerker Niek laat zien dat een ontmoeting van Nederlandse en Libanese kunstenaars grenzen verlegt en tot nieuwe impulsen leidt.

Omgaan met tien jaar geweld in DR Congo
Het Verzetsleger van de Heer begon in de jaren ’80 een oorlog in Oeganda. Nu lijdt buurland DR Congo al ruim tien jaar onder geweld. PAX werkt aan waarheidsvinding, gerechtigheid, herdenkingen en het versterken van de veiligheid van deserteurs en dorpsbewoners. 

Op reis met
Radboud van Delft bezoekt Zuid-Soedan en ervaart hoe belangrijk de rol van de kerken is in het vredesproces. Hij is onder de indruk van de geest van vrede en verzoening van de mensen na jarenlange strijd.  

Je kunt PAX Magazine downloaden of online lezen.

Je kunt je ook gratis abonneren op PAX Magazine. Vul daarvoor het onderstaande formulier in.

Abonneer je op PAX Magazine

Wil je PAX Magazine cadeau geven of wil je je juist uitschrijven, mail dan naar paxmagazine@paxvoorvrede.nl. Ook reacties op het blad zijn zeer welkom.

Velden met een * zijn verplicht.