paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/zend-een-signaal-aan-planet-syria

Zend een signaal aan 'Planet Syria'

07-04-2015

Vredesactivisten in Syrië voelen zich in de steek gelaten en daarom lanceren zij vandaag de Planet Syria Campaign. Alsof ze zich op een andere planeet bevinden, zo voelen ze zich en vandaag vragen ze om een signaal van buitenaf. PAX steunt deze geweldloze activisten in Syrië en laat hen weten dat ze er niet alleen voor staan.

Stoppen met geweld
Met deze campagne willen Syrische vredesactivisten druk uitoefenen op besluitvormers om een verbod op vatenbommen te realiseren. Een jaar geleden heeft de VN vatenbommen verboden, maar nog steeds worden ze gebruikt. Dit extreme geweld maakt veel burgerslachtoffers, leidt tot radicalisering en blokkeert de weg naar een vreedzame dialoog. De activisten willen nu serieuze vredesbesprekingen om een einde te maken aan het geweld.

Zend een signaal aan Planet Syria
Wil jij de geweldloze activisten in Syrië laten weten dat ze er niet alleen voor staan? Dit is wat ze van ons vragen:

  1. Zoek vrienden- op zijn minst één;
  2. Zoek een plek, bij voorkeur buiten (zoek indien mogelijk een plek die jouw dorp of stad vertegenwoordigt- een monument, een bekende plek…);
  3. Zend jouw signaal aan Planet Syria- probeer geen papier te gebruiken, maar denk bijvoorbeeld aan schrijven in het zand, het gebruik van glitters, ballonnen, een muur- denk creatief!;
  4. Stuur een foto of video van jouw boodschap via Facebook, Twitter of via de mail.  

Campagne breed gesteund
Maar liefst 277 Syrische vredesactivisten hebben de campagne ontwikkeld. Hun perspectief op het eindigen van geweld vormt de basis van deze oproep. Inmiddels hebben al meer dan 90 organisaties in Syrië en 36 buiten Syrië hun steun toegezegd.

Planet PAX
Bij 'Planet PAX' hebben we de oproep van Planet Syria ontvangen en maken we een ludieke foto. Daarmee zenden we Planet Syria het signaal dat zij - ook vanuit Utrecht - gehoord worden.

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.