paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/womans-march-met-pax

Woman's March met PAX

23-01-2017

Meer dan drieduizend mensen lieten afgelopen zaterdag hun steun blijken voor mensenrechten, gelijkheid en tolerantie bij de Woman's March in Amsterdam.

De demonstratie was er een van de honderden die over de hele wereld plaatsvonden. De grootste in de Amerikaanse hoofdstad Washington werd gehouden als antwoord op de inauguratie van Donald Trump als president van Amerika. PAX heeft de Amsterdamse demonstratie gesteund.    

Kracht van mensen
"Miljoenen mannen en vrouwen gingen de straat op, in Amsterdam en over de hele wereld", zo zegt PAX senior programmamedewerker Anke Kluppels. "Waarom deden we dat eigenlijk? Ikzelf heb meegelopen omdat ik geloof in de kracht van mensen over de hele wereld om te vechten voor vrede, gelijkheid en mensenrechten. Ik was er omdat we daar samen voor moeten staan en ons moeten weren tegen seksisme, vreemdelingenhaat en racisme."

Positief protest
De sfeer op het Museumplein, waar de mars eindigde, was relaxed. Ook al waren vrouwen in de meerderheid, onder de demonstranten waren ook veel gezinnen, mannen en kinderen van veel verschillende nationaliteiten. De boodschappen op hun spandoeken waren creatief en grappig, en maar een klein aantal waren gericht op de nieuwe president Trump.

Meer over de mars en de motivatie van de deelnemers op: www.facebook.com/WomensMarchAMS

Gender, vrede en veiligheid, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.