paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/withsyria-wereldwijde-wake-voor-syrie-2014

#WITHSYRIA: Wereldwijde wake voor Syrië 2014

11-03-2014

In Syrië vindt de ergste humanitaire crisis van de 21ste eeuw plaats. Elke dag moeten kinderen, vrouwen en mannen gruwelijkheden doorstaan. Bijna de helft van de bevolking vluchtte voor het aanhoudende geweld. Meer dan 100.000 mensen zijn gedood. Dit moet stoppen.

Op 15 maart zal het drie jaar zijn sinds de crisis in Syrië uitbarstte. 52 organisaties in meer dan 30 landen slaan op 13 maart de handen ineen voor een gezamenlijke actie. Met een lichtprojectie, op markante gebouwen, van Nelson's Column, Lincoln Memorial, tot de Sydney Opera House, de Eiffeltoren en het Rijksmuseum in Amsterdam, wordt de actie #WithSyria gemarkeerd. Doe mee #WithSyria en zet jouw portret op het Rijksmuseum in Amsterdam.

In Nederland is PAX ook van de partij, niet alleen op de 13de maart bij het Rijksmuseum, maar ook op de 15de maart met een talkshow met prominente Syriërs en Nederlanders.

Aan de Ministers Timmermans, Ploumen en Teeven zijn brieven verstuurd met daarin onder andere een oproep om te waarborgen dat iedereen toegang heeft tot humanitaire hulp. De stemmen van alle betrokkenen, onder wie vrouwen, kinderen en minderheden moet worden gehoord. Ook roept de brief aan de bewindslieden op om méér te doen voor Syrische vluchtelingen. Lees hier de brief.

Lees hoe je mee kunt doen aan deze actie op www.with-syria.org

Lees ook: Lerares uit Aleppo: 'We gaan door'

Lees meer over de talkshow Doorbreek de stilte rond Syrië, 15 maart in De Nieuwe Liefde in Amsterdam.

Gender, vrede en veiligheid, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.