paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/winnaar-battle-bereidt-zich-voor-op-reis-naar-hiroshima

Winnaar Battle bereidt zich voor op reis naar Hiroshima

14-04-2015

Casper van der Zijde uit Rossum is winnaar van The Battle voor Teken Tegen Kernwapens. Hij wint een reis met PAX naar Hiroshima, waar herdacht wordt dat zeventig jaar geleden de aanvallen met kernwapens op Hiroshima en Nagasaki plaatsvonden. Doel van The Battle was om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen voor het burgerinitiatief van vredesorganisatie PAX om te komen tot een nationaal verbod op kernwapens

Op www.tekentegenkernwapens.nl staat de teller inmiddels op ruim 30.000 handtekeningen. Nog 10.000 handtekeningen en dan moet een nationaal verbod op kernwapens in de Tweede Kamer besproken worden.

De 28-jarige finalist uit Rossum, Gelderland, haalde niet alleen de meeste handtekeningen op, maar wist de jury door zijn gedegen kennis, goede motivatie en verbale vaardigheid ervan te overtuigen dat hij de beste vredesambassadeur voor PAX op het gebied van nucleaire ontwapening  is.

Casper zamelde bijna 300 handtekeningen in voor het burgerinitiatief en wil zich blijven inzetten tot het doel, een nationaal verbod op kernwapens, bereikt is.

Lees het interview dat PAX maakte met de winnaar: Battle winnaar Casper van der Zijde wil zich bewijzen als Ambassadeur van Vrede

 

Omstreden wapens en wapenhandel

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.