paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/wereldraad-van-kerken-viert-jubileum-met-walk-of-peace

Wereldraad van Kerken viert jubileum met Walk of Peace

29-05-2018

Ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de Wereldraad van Kerken zal op 23 augustus in Amsterdam de eerste Walk of Peace van dit jaar worden georganiseerd.

De Amsterdamse Raad van Kerken en de Amsterdamse Diakonie hebben hard gewerkt om een bijzondere wandeling door de binnenstad te maken die geschiedenis en actualiteit met elkaar verbindt. Deelnemers krijgen een beeld van het verzet tegen onrecht en de inzet voor recht en vrede, nu en in het verleden.

Tijdens de wandeling door de Oostelijke Binnenstad zal er worden gestopt bij gedenkplaatsen van de Jodenvervolging, bij het Wereldhuis, Sant'Egidio (Mozes en Aäronkerk), Armeense Kerk en het Goodwillcentrum Leger des Heils/Drugspastoraat. Op al deze plekken is iets te doen en te beleven, daar ontvangen of geven de deelnemers iets.

Als deelnemende organisatie onderstreept PAX, samen met de Wereldraad van Kerken, het belang van voortdurende inzet van de kerken wereldwijd voor vrede en recht, maar ook de bezinning op het eigen handelen.

Je kunt je voor deze Walk of Peace aanmelden via raadvankerkenamsterdam(javascript needed for readable email)gmail.com. Na de Walk of Peace is er om 16.00 uur een viering in de Nieuwe Kerk in Amsterdam met o.a. dr. Agnes Abuom, voorzitter van de Wereldraad van Kerken.

Download the flyer Walk of Peace 23 augustus 2018

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.