paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/vredesweek-2020-staat-voor-de-deur

De Vredesweek is begonnen

10-09-2020

Van 19 tot en met 27 september zijn er door heel het land honderden activiteiten in het teken van vrede, activisme en dialoog. Dit jaar is het, door de situatie rond het coronavirus, anders dan normaal. PAX en de vele Ambassades van Vrede in Nederland komen met een mix van evenementen: live te bezoeken én online events.

Alle activiteiten in de Vredesweek vind je op vredesweek.nl.

De start van de Vredesweek is in de Domkerk, tijdens de Utrechtse Vredesweeklezing. Drie sprekers verkennen het thema van deze Vredesweek: Vrede Verbindt Verschil. Natascha van Weezel, schreef het boek Thuis bij de vijand. Moslims en joden in Nederland. Hans Alma is bijzonder hoogleraar religieus humanisme en compassie aan de VU. Enis Odaci is adviseur en spreker over interreligieuze dialoog en inclusie.

Minister Kaag bij PAX Power to the People

PAX Power to the People is een nieuwe, jaarlijkse manifestatie over activisme en solidariteit. Samen met onder andere Jerry Afriyie, Mounir Samuel, Mitchell Esajas en Chihiro Geuzebroek, onderzoeken we strategieën van vreedzaam verzet. Van protesteren tot procederen, van grass roots werk tot diplomatie, van theater tot universiteit, van de pleinen van Irak tot onze eigen Dam. We gaan in gesprek met Sigrid Kaag over internationale solidariteit. Op wat voor manier speelt gender een rol in haar beleid als minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking? Hoe komt het volgens haar dat zoveel vrouwen een leidende rol in protestbewegingen hebben, maar niet in de politiek? Praat ook mee, denk mee, doe mee.

Interactieve webinars

PAX experts én onze buitenlandse partners vertellen en beantwoorden je vragen in een reeks online lezingen. Van Palestina tot Zuid-Soedan, van killer robots tot de invloed van conflict op het klimaat. Samen met studieverenigingen organiseren we deze collegetour. In de agenda zie je alle activiteiten die PAX organiseert.  

Vredesweek: al jaren een begrip

De Vredesweek is al meer dan 50 jaar een begrip. PAX laat samen met duizenden mensen zien dat het ook anders kan. Grote veranderingen beginnen vaak klein. In onze eigen straat en buurt. Samen met bevlogen vrijwilligers en vredesactivisten uit conflictgebieden én eigen land zetten we vrede op de kaart. En ook al is in 2020 alles anders door corona, nog steeds zetten betrokken burgers zich in om van de Vredesweek hét moment te maken om elkaar te ontmoeten. Om te ontdekken wat goed is voor jezelf én voor de ander. Zelfs als we niet in grote groepen bij elkaar kunnen komen, juist dan. Vrede verbindt verschil. Vrede verbindt ons met alle anderen, met elkaar. Samen maken we een krachtig geluid. Doe je met ons mee?

Alle activiteiten in de Vredesweek vind je op vredesweek.nl.

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.