paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/vrede-breekt-uit-op-manifeest

Vrede breekt uit op Manifeest

13-09-2016

Het programma van de feestelijke afsluiting van de 50ste Vredesweek, het Manifeest, is klaar. Manifeest combineert in de nacht van 24 op 25 september in de Amsterdamse Stadsschouwburg op een spannende manier vrede beleven met verrassend theater, inspirerende talks en lekkere muziek.

De kaartverkoop is al gestart, maar wie een selfie maakt en upload op de Facebook pagina van Manifeest en meedoet aan de ‘Bed-In’ op het Leidseplein kan ook gratis genieten van een nacht vol vredige cultuur. Met de opbrengst van de kaartverkoop voor Manifeest wordt vredeswerk wereldwijd gesteund.

Programma Manifeest
Het programma van Manifeest biedt in negen zalen een veelzijdige ontmoeting met mede-Manifeesters in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De avond wordt om 17.00 uur geopend op het Leidseplein met een ‘Bed-In’ for peace, naar het wereldberoemde voorbeeld van John Lennon en Yoko Ono in het Amsterdamse Hilton hotel in maart 1969. Het enorme bed kan zo’n 200 Manifeesters bevatten.

Daarna staan onder andere Pecha Kucha, Ellen Deckwitz, Ronald Giphart en Kluun op diverse podia met talks en Lucas de Man met ‘Man door Europa’ (theater). Hoax Lebeau leidt de Peace Karaoke. De hartslag van de Manifeesters wordt met een installatie ‘Heart Bloom’ van Rogier Arends & Binyu  direct omgezet in een vredesmonument. De avond loopt tot in de kleine uurtjes met muziek, van Rave for Humanity tot Viper Squad, en van William Kouam Djoko tot SHMLSS met 22Tracks.

Kij voor de volledige line-up en het programma op manifeest.nl.

Nachtburgemeester van Amsterdam
Manifeest wordt artistiek geleid door Mirik Milan, vanaf 2012 nachtburgemeester van Amsterdam, ontdekker van nieuw talent en aanjager van dance en entertainment in de hoofdstad. Als spin in het web heeft hij een unieke line-up samengesteld voor het Manifeest en alle performers met hun werk voor deze nacht een slag in de richting van vrede laten maken. Mirik is ook de officiële woordvoerder van Manifeest.  

Praktische info
Wanneer: 24-25 september van 17.00 tot 04.00+ uur
Waar: In en om de Stadschouwburg, Amsterdam
Toegang: 17,50 Euro, 12,50 Euro voor 1ste jaarsstudenten, gratis voor uploaders van selfies op de event-website via 'Bed-In' op het Leidse plein

Tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster

Het ticket geeft toegang tot het gehele festival.

manifeest.nl

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.