paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/verduurzaam-je-pensioen-gebruik-het-pensioenlabel

Verduurzaam je pensioen, gebruik het pensioenlabel

14-03-2019

Een rapport met allemaal enen. Dat is wat de tien grootste pensioenfondsen verdienen. PAX legde ze samen met Amnesty International Nederland, Milieudefensie, Oxfam Novib en World Animal Protection langs de meetlat.

Vergelijk het Eerlijk Pensioenlabel met een energielabel dat je voor je huis hebt. Je gaat niet ineens je huis verkopen, maar je zorgt dat je huis duurzamer wordt. Zo kunnen pensioengerechtigden en mensen die nog werken, maar al sparen via een pensioenfonds ook hun pensioenfonds aanspreken op een beter beleid. 

Een beleid dat rekening houdt met mens, dier en milieu. Alle pensioenfondsen scoren ‘ruim onvoldoende’ of ‘slecht’ op klimaatbeleid en acht van de tien hebben geen beleid op belastingontwijking. Vrijwel geen pensioenfonds heeft beleid om beleggingen in foute wapenhandel te voorkomen.

Via de website www.eerlijkpensioenlabel.nl kunnen mensen kijken hoe hun pensioenfonds scoort op wapens, corruptie, belastingontwijking en klimaatverandering. Je kunt een berichtje sturen aan jouw pensioenfonds of per thema reageren door het fonds feedback te geven. Ook kun je je richten tot het verantwoordingsorgaan van jouw pensioenfonds. 

Kijk hoe onze woordvoerder Cor Oudes van PAX het RTL nieuws te woord stond. 

 

Omstreden wapens en wapenhandel

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.