paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/vanvelzen-geeft-vredesconcert-in-dr-congo

VanVelzen geeft vredesconcert in DR Congo

20-08-2013

Popartiest VanVelzen is met zijn band naar de DR Congo vertrokken voor een bijzonder vredesconcert met de 16-jarige Congolese superster Innocent Balume. Dit in het kader van de campagne ‘Music Above Fighting’ van de beweging MasterPeace, waarvan IKV Pax Christi ‘founding partner’ is. Het vredesconcert wordt op zaterdag 21 september 2013 om 21.00 uur uitgezonden door Veronica.

VanVelzen en Innocent Balume reizen naar de stad Bukavu in het oosten van Congo, een gebied dat al jaren geteisterd wordt door gewapende conflicten. VanVelzen, Innocent Balume, Veronica-presentator Saar Koningsberger en MasterPeace-oprichter Ilco van der Linde organiseren samen met de lokale bevolking in twee dagen een vredesconcert om hoop te voeden, successen te vieren en de lokale helden een hart onder de riem te steken. Innocent Balume won in 2010 in Congo de nationale talentenjacht. Daarna nam hij een single op met de Amerikaanse megaster Akon.

In de uitzending komen ook lokale vredeswerkers aan het woord. Een van hen is Eric Mongo van het vredesnetwerk Haki na Amani, met wie IKV Pax Christi al jarenlang nauw samenwerkt. Hij vertelt over de uitdagingen en successen van het vredeswerk in deze regio.

Over Masterpeace
De beweging MasterPeace is twee jaar geleden gestart vanuit de overtuiging dat iedereen met zijn eigen creatieve talent en energie een onmisbare bijdrage kan leveren aan vrede. Innocent Balume is een sprekend voorbeeld, van de nieuwe generatie. MasterPeace werkt met duizenden mensen in ruim 40 landen. Met concerten, films, cartoons, dialoogprojecten en (social) media worden ‘tegenpolen’ verbonden en wordt bijgedragen aan het voorkomen van gewapende conflicten.

Zie voor meer informatie ook www.masterpeace2014.nl.
 

Gender, vrede en veiligheid, Afrika

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.