paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/twee-miljoen-van-de-postcode-loterij-voor-het-verhaal-van-een-vluchteling

Twee miljoen van de Postcode Loterij voor 'Het verhaal van een vluchteling.'

07-02-2017

De Nationale Postcode Loterij heeft maandagavond ruim twee miljoen euro toegekend aan het programma ‘Het verhaal van een vluchteling’, een samenwerking tussen PAX en Critical Mass.

De komst van vluchtelingen naar Nederland maakt bij jongeren veel los. Op school zien docenten discussies over vluchtelingen uit de hand lopen, en vinden zij het vaak moeilijk hier op een goede manier mee om te gaan. PAX en Critical Mass ondersteunen docenten hierbij door scholieren in gesprek te laten gaan met Syrische vluchtelingen. Freek Landmeter, directeur van PAX: "Er wordt veel gepraat óver vluchtelingen, maar nog veel te weinig mét hen. Het project 'Het verhaal van een vluchteling’ maakt het voor middelbare scholen mogelijk om hun vragen over vluchtelingen aan deze mensen zelf te stellen."

Dilemma’s van vluchtelingen
Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij ontwikkelen PAX en Critical Mass een serious game waarin leerlingen de dilemma’s voorgeschoteld krijgen waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden. Het afgelopen jaar zag PAX in de pilot van dit project dat een persoonlijke ontmoeting met een vluchteling grote veranderingen teweeg brengt in de manier waarop Nederlandse jongeren naar vluchtelingen kijken. Ineens bleek het wel mogelijk om een gesprek te voeren. En kwam er ruimte voor nuance en verschillende meningen.

Dezelfde dromen
Directeur Freek Landmeter: "Een van de leerlingen die meedeed aan de pilot zei na afloop dat ze van tevoren een negatief beeld had van vluchtelingen, op basis van wat ze op tv over vluchtelingen zag en hoorde. Maar tijdens haar ontmoeting met een vluchteling ontdekte ze dat zij veel dezelfde dromen deelden. Ik ben de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar dat zij dit belangrijke project mede mogelijk maken."
Daarnaast heeft de Nationale Postcode Loterij aan PAX net als voorgaande jaren een bedrag van 500.000 euro toegekend voor haar vredeswerk.

Luister naar het verhaal van een vluchteling.

 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.