paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/stiltecentrum-hoog-catharijne-weer-toegankelijk

Stiltecentrum Hoog Catharijne weer toegankelijk

13-02-2020

PAX en Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne, zijn blij met een overeenkomst over het Stiltecentrum in winkelcentrum Hoog Catharijne in het centrum van Utrecht. De overeenkomst houdt in dat, wanneer de reconstructie van het winkelcentrum is voltooid, het Stiltecentrum weer toegankelijk is voor het publiek.

"Ik ben blij dat we het Stiltecentrum open kunnen houden voor publiek dankzij deze overeenkomst met Kléppiere", zegt PAX-algemeen directeur Anna Timmerman. “Lang voordat er in Hoog Catharijne gewinkeld werd, hadden de zusters van de Eucharistie een klooster op deze plek. Duizenden mensen hebben de afgelopen jaren een moment van rust, gebed en ontmoeting in het centrum kunnen vinden. Met deze overeenkomst houden PAX en Kléppiere, ook na de renovatie van Hoog Catharijne, deze bijzondere plek dan ook in ere.”

Country Manager van Kléppiere Nederland, Javier Cuellar, is het daarmee eens: “Hoog Catharijne is erg blij met deze overeenkomst. Het Stiltecentrum is een uniek element in het winkelcentrum dat ook bijdraagt aan ons motto Shop, Meet, Connect.”

Kléppiere SA, een groot Frans bedrijf met winkelcentra in heel Europa, is de eigenaar van Hoog Catharijne. Het winkelcentrum heeft de afgelopen jaren een grootschalige renovatie ondergaan die naar verwachting eind 2022 klaar zal zijn.

Het Stiltecentrum omvat een kapel, een ontmoetingsruimte en een vergaderruimte. De zusters van de Eucharistie zijn eigenaar van het pand, op hun verzoek houdt PAX sinds 1991 toezicht op het pand. De activiteiten in het centrum zijn voortgezet dankzij de inspanningen van kerken in Utrecht en vrijwilligers.

Ga voor meer informatie naar de website van het centrum: www.stiltecentrum.nl

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.