paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/stem-nu-welk-vredesproject-verdient-een-aanmoediging

Stem nu: welk vredesproject verdient een aanmoediging?

29-08-2017

Over krap drie weken begint de Vredesweek: dé week om in actie te komen voor vrede. Dit jaar reikt PAX voor het eerst de PAX Duif uit aan verschillende moedige bruggenbouwers die zich op een bijzondere manier inzetten voor vrede, ver weg of juist heel dichtbij.

In een tijd dat angst, geweld en polarisatie het nieuws domineren blijven de vele mensen in Nederland die zich inzetten voor vrede, verbinding en wederzijds begrip vaak onopgemerkt. Juist hen zet PAX tijdens de Vredesweek in het zonnetje.

Breng je stem uit
Een aantal van de vredesinitiatieven die de PAX Duif ontvangen, maken bovendien kans op een extra aanmoediging van 1000 euro. Bekijk nu wie de kanshebbers zijn en stem op het vredesproject dat volgens jou een extra aanmoediging kan gebruiken. Stemmen kan tot en met 20 september.

Internationale Dag van de Vrede
In de Vredesweek toert PAX het land door om de PAX Duif uit te reiken aan lokale vredesinitiatieven. Het hoogtepunt van de tour is op de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Dan worden in het mediacafé op het Westergasterrein in Amsterdam PAX Duiven uitgereikt aan bekende Nederlanders en internationale vredesactivisten. Ook maakt PAX dan bekend wie het bedrag van 1000 euro ontvangt.

Breng je stem uit op paxvoorvrede.nl/duif.

De Vredesweek duurt van 16 t/m 24 september. Meer informatie

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.