paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/scholen-in-aleppo-sluiten

Scholen in Aleppo sluiten

30-09-2016

Door de huidige zware bombardementen zijn de vijf scholen die PAX in Oost-Aleppo tot nu toe nog altijd open hield, gesloten. Afgelopen zaterdag overleed de conciërge van de Mustafa Qarman school. Ibrahim Haj Ibrahim bezweek later die dag in een noodhospitaal aan zijn verwondingen.

Ook een leraar van de Mohammed Saker Hallak school is gewond geraakt. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Nu er zware bommen vallen die zelfs de schuilkelders bereiken, zijn ook scholen gevaarlijke plekken geworden. Daarom heeft de partnerorganisatie Kesh Malek besloten om de scholen tijdelijk te sluiten. 
 
De conciërge van de Mustafa Qarmanschool stond zaterdagochtend voor zijn school. Hij wilde de kinderen terug naar huis te sturen, omdat de scholen in Aleppo tijdelijk gesloten zijn. Nog niet alle ouders en kinderen wisten dat, daarom stond hij daar buiten. Door de bombardementen was het te gevaarlijk geworden om de scholen te openen, want scholen zijn een doelwit in deze oorlog tegen de burgers van Aleppo. Ibrahim Haj Ibrahim wilde de kinderen van zijn school tegen de oorlog beschermen, maar werd toen zelf, zaterdagochtend om 9 uur, voor zijn school,  getroffen door een bomscherf in zijn rug. Hij overleed die dag in een noodhospitaal. De dag erna werd het huis van Ibrahim Haj Ibrahim door een bom getroffen. Zijn vrouw raakte gewond en een van zijn dochters van 12 jaar stierf aan haar verwondingen.
Ibrahim Haj Ibrahim, zijn dochtertje en al die honderden burgers in Aleppo zijn vermoord. Bijna 300.000 burgers, hun huizen, hun ziekenhuizen en scholen zijn doelwitten van het nietsontziende geweld van het Assad-regime en hun steun en toeverlaat Rusland. 
Blijf de school steunen, want juist nu hebben ze hulp nodig. Ga naar de actiepagina en doneer. 

 

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.