paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/saveghouta

SaveGhouta

23-02-2018

Oost-Ghouta beleeft de meest bloedige dagen in de zeven jaar durende oorlog.

Syrische grondtroepen zijn samengetrokken voor het beslissende grondoffensief. Assad bombardeert met hulp van Poetin systematisch, genadeloos en met ongekende wreedheid zijn eigen burgers. Oost-Ghouta beleeft de meest bloedige dagen in de zeven jaar durende oorlog. De mensen in Ghouta komen hun schuilkelders nauwelijks nog uit. Zo’n 400.000 mensen zitten al bijna vijf jaar opgesloten in het gebied. PAX heeft contact met mensen in Ghouta en geeft hun verhalen aan je door.

Verpleegkundige Nivin is één van de vrouwen die in Oost-Ghouta met haar dochter Maya probeert te overleven. Ze schrijft: "Er wordt niet aan jou gevraagd om wat te doen, want misschien kan je niets doen. Maar het is noodzakelijk dat je de details kent. De details van het leven dat wij leven, waarin elke minuut voorbij gaat alsof het een eeuw duurt."
Lees het verhaal van Nivin en meer blogs over de verschrikkingen in Oost-Ghouta. Eerder verscheen ook van Nivin: Under the Window en van Bereen Hassoun Do others know we exist? 

Lees ook het verhaal van de chirurg Housam: From the womb of the dead, of van de tandarts Aous al Mubarak die in doodsangst dan maar hoopt op een snelle dood. May it be a quick death schrijft hij op 1 maart. Een ander getuigenis komt van Laila, zij is al bezig haar spullen te pakken om Ghouta te verlaten. En vraagt zich af hoe je je hele leven in een tas kunt stoppen.

Doe mee aan de Facebookactie 'Syria, I'm with you' en laat zien dat Nederland niet wegkijkt van de verschrikkingen van de oorlog in Syrië.

Meer informatie over de situatie in Oost-Ghouta via:

Facebook: https://www.facebook.com/ActForGhouta/
Twitter: @SiegeWatch
            @SiegeUpdates
            @MhdKatoub

Zie ook siegewatch.org voor gedetailleerde informatie over de belegerde gebieden in Oost-Ghouta.

Bescherming van burgers in oorlogssituaties, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.