paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/sanne-poot-wordt-de-nieuwe-staatssecretaris-van-vrede

Sanne Poot wordt de nieuwe Staatssecretaris van Vrede

02-09-2013

De 21-jarige Sanne Poot wordt de nieuwe Staatssecretaris van Vrede. Sanne, opgegroeid in Vlaardingen, studente journalistiek in Utrecht en op jonge leeftijd geadopteerd uit Colombia, is gekozen uit zes finalisten van de actie ‘Aventura:Colombia!’.

De kandidaten zijn beoordeeld op de campagne die ze voerden, het aantal stemmen dat zij binnenhaalden en hun presentatie tijdens het uitgebreide sollicitatiegesprek. Sanne overtuigde de vakjury door haar vernieuwende en creatieve ideeën om zoveel mogelijk Nederlanders te vertellen over hoe de winning van grondstoffen in haar moederland tot  mensenrechtenschendingen kan leiden.

Powered by Peace
Colombia barst van de grondstoffen als steenkool en goud, maar de mijnbouw gaat al jarenlang gepaard met grove mensenrechtenschendingen. IKV Pax Christi vraagt met de campagne ‘Powered by Peace’ aandacht voor deze mensenrechtenschendingen in Colombia. In oktober reist Sanne, namens Minister van Vrede Jörgen Raymann, naar Colombia waar zij onder andere in gesprek gaat met vredesactivisten. Hierover brengt ze vervolgens verslag uit in Nederland.

Sanne Poot: "Ik vind het een eer om Staatssecretaris van Vrede te zijn. In deze rol wil ik de verhalen van de mensen in Colombia met Nederlanders delen. Ik wil weten wat er precies gebeurt in de gebieden rond de steenkoolmijnen en hoe de mensen daar omgaan met wat hen is aangedaan. Ik hoop tijdens mijn reis deze gesprekken te kunnen filmen om er uiteindelijk een documentaire van te maken.”

Tijdens de Nacht van de Vrede op zaterdag 21 september wordt Sanne beëdigd als Staatssecretaris van Vrede.

Lees ook het interview met Sanne Poot: Nieuwe Staatssecretaris van Vrede wil verhalen uit Colombia vertellen

Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten, Colombia, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.