paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/ramp-beiroet-komt-bovenop-al-zo-veel-ellende

Ramp Beiroet komt bovenop al zo veel ellende

05-08-2020

Met ontzetting en verdriet volgt PAX de gebeurtenissen in Beiroet. We hebben direct contact met onze vrienden en partners in de stad. Onze gedachten gaan uit naar hen, en iedereen in Libanon die getroffen wordt door deze afschuwelijke ramp.

Gisteren aan einde van de middag werd Beiroet opgeschrikt door een enorme explosie die door de hele stad, en ver daarbuiten, werd gevoeld. De ravage en chaos zijn enorm en ziekenhuizen, voor een deel ook direct getroffen, worden overrompeld door het aantal gewonden.

Opgestapelde ellende

Deze ramp vindt plaats op een moment dat Libanon wordt geconfronteerd met een diepe politieke, economische en corona-crisis. Overal in Libanon is honger, de inflatie is enorm, de middenklasse verdampt en de toch al armen verhongeren. Vluchtelingen en migranten worden het hardst getroffen en de COVID-crisis maakt de zaken alleen maar erger. Dit alles komt bovenop de reeds bestaande wijdverbreide corruptie en de steeds kleiner wordende ruimte voor activisten. Lees ook onze recente blog over de situatie in Libanon en wat PAX daar doet.

Steun

Voor directe steun aan de mensen in Beirut en Libanon raden wij aan een directe donatie te doen aan het Libanese rode kruis.

Gender, vrede en veiligheid, Natuurlijke hulpbronnen, conflict en mensenrechten, Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.