paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/programma-nationale-srebrenica-herdenking

Programma Nationale Srebrenica Herdenking

08-07-2015

In Den Haag vindt op zaterdagmiddag de Nationale Srebrenica Herdenking plaats. Een ingetogen herdenking in solidariteit met nabestaanden van de genocide van Srebrenica. 15.00 – 16.30 uur Het Plein, Den Haag

Tot nu toe zijn er 8.372 namen van slachtoffers die als vermisten zijn opgegeven; tot 11 juli 2014 zijn van hen 6.241 stoffelijke resten gevonden, geïdentificeerd en begraven in Potocari.

Tijdens de herdenking leest Šejla Kadric, voorzitter van het voorbereidingscomité een beginselverklaring voor. Daarna volgen toespraken van Salih Pašalic, overlevende van Srebrenica en Vincent Bijlo, cabaretier en schrijver. Imam Bakir ef. Halilovic spreekt het gebed voor de overledenen uit. Tussendoor zijn er muziekstukken en een optreden van het Vredeskoor en de Sevdah-band.

Op zaterdag staan we stil bij de mensen die 20 jaar geleden werden vermoord, in het bijzonder bij de 133 mensen die in Potocari worden begraven. Hun namen worden voorgelezen. Aan het einde van de ceremonie laten we 133 ballonnen op waaraan kaartjes hangen met de namen van hen die Potocari worden begraven.

Lees hier het programma.

Lees hier de volledige beginselverklaring.

Lees hier het persbericht.

Balkan

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.