paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/prijs-pax-vng-uclg-barcelona-en-bogota-voor-vredesactiviteiten-van-lokale-besturen

Prijs PAX, VNG, UCLG, Barcelona en Bogota voor vredesactiviteiten van lokale besturen

26-11-2015

PAX, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de steden Barcelona en Bogota zijn initiatiefnemers voor een nieuwe vredesprijs. De prijs, die éénmaal in de drie jaar wordt uitgereikt, eert lokale besturen of een lokale coalitie die zich onderscheiden met het voorkomen of oplossen van een conflict en het werken aan vrede. Hij heet officieel The UCLG City of Bogota Peace Prize.

De rol van lokale besturen in een vredesproces wordt vaak onderschat, terwijl ze vaak wel heel effectief zijn in het oplossen van conflicten. Alleen al onder moeilijke omstandigheden tóch diensten verlenen aan burgers en bijdragen aan alternatieven voor geweld is prijzenswaardig. De internationale samenwerking van steden en lokale besturen UCLG, bestaande uit 240 duizend steden en 175 samenwerkingsverbanden tussen lokale besturen in 140 landen, heeft daarom tot het instellen van de prijs besloten.

De UCLG City of Bogota Peace Prize wordt voor het eerst uitgereikt in oktober 2016. De genomineerden zullen worden beoordeeld oor een jury van zwaargewichten. De winnaar ontvangt een bescheiden som van twintigduizend euro, bedoeld ter versterking van het vredeswerk en de overdracht van kennis aan andere steden en lokale besturen die in gelijksoortige omstandigheden verkeren.

peaceprize.uclg.org
www.uclg.org

 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.