paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/pax-vieren-voor-vredesweek-2016-nu-beschikbaar

PAX Vieren voor Vredesweek 2016 nu beschikbaar

12-05-2016

Om in de Vredesweek een passende kerkelijke viering te maken, kun je nu al het 24 pagina tellende magazine PAX Vieren bestellen. Daarin staan suggesties voor vieringen in de Vredesweek van 17 t/m 25 september 2016. Aan de hand van het bijbelleesrooster van die beide zondagen zijn overwegingen, gebeden, liederen en beeldmeditaties uitgezocht.

Een oecumenische redactie boog zich onder meer over Genesis 25 en 28 waarin aartsvader Jakob met zijn tweelingbroer Esau strijdt, vlucht en zich uiteindelijk verzoent met zijn broer. Enis Odaci, moslim, schreef een nieuwe psalm over deze broederstrijd die ons oproept een nieuwe toekomst te scheppen. De pijn van de oorlog is scherp; maar er is ook hoop: diverse auteurs laten ons met andere ogen kijken naar oorlog en vluchtelingen en gaan op zoek naar gerechtigheid.

De liederen komen uit diverse tradities: het Liedboek, Rooms-Katholieke hymnen en de liedbundel Zangen van Zoeken en Zien. Ook voor de kindernevendienst geeft PAX Vieren praktische suggesties.

Download PAX Vieren, lees het magazine online, of bestel het magazine in de webshop.

Afbeeldingen en losse onderdelen zoals liederen en gebeden uit PAX Vieren kun je onderaan deze pagina downloaden.

Pax Christi-icoon

Pax Christi-icoonDe verzoening van de broers Jacob en Esau staat ook centraal in het werk van Pax Christi Internationaal. In 1999 werd deze icoon vervaardigd die naast het centrale thema van de verzoening vele inspirerende ontmoetingen afbeeldt. Je vindt hierbij ook een uitleg van de verschillende afbeeldingen en een beknopte leeswijzer. Meer informatie over de Pax Christi-icoon is te vinden in de brochure: "Christus is onze verzoening", Handreikingen voor ontmoetingen met de Pax Christi-icoon. Geschreven door Stan Fritschy / Theater 't Krukje en uitgegeven door Pax Christi en Vastenaktie in 2003.

 

 

 

Erratum: In de PAX vieren die verschenen is staat de Walk of Peace aangekondigd voor 18 september in Enschede. De datum klopt maar dit is op een zondag en niet op een zaterdag zoals aangekondigd.

Downloads

Gebeden voor de Vredesweek

Suggesties voor liederen
Hymne voor het Heilig Jaar van de Barmhartigheid
Kom snel o kom snel
Psalm 151: Broederstrijd

Afbeeldingen
Len Munnik - Vrede verbindt
Beeldmeditatie - The wounded soldier van Otto Dix (1916)
Beeldmeditatie - Andere vrede
Het stof van de oorlog - Homs

Voor kinderen
Vrede voor kinderen - puzzel
Vrede voor kinderen - tekst

 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.