paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/pax-partner-van-humanity-house-den-haag

PAX partner van Humanity House Den Haag

06-01-2016

PAX is partner geworden van het Haagse museum annex debatcentrum het Humanity House in Den Haag. Het Humanity House is een platform voor mensen en organisaties die zich bezig houden met thema's als conflict, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting, en sluit daarmee goed aan bij de doelstellingen en werkwijze van PAX.

De afgelopen jaren organiseerde PAX al diverse debatten en filmavonden in het Humanity House, onder andere over kernwapens en vredesactivisme. Het partnerschap betekent dat beide partijen nog intensiever zullen samenwerken. Zo is heel 2016 de tentoonstelling Collateral in het Humanity House te zien. Collateral is het fotoproject van PAX, VN-organisatie OCHA en onafhankelijk fotograaf Dirk-Jan Visser over de gevolgen van het gebruik van explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden in Oekraïne.

Het partnerschap geeft PAX de kans de thema's waarop de vredesorganisatie werkt een gezicht te geven in Den Haag als internationale stad van vrede en recht, en te presenteren aan een breder publiek. Met het partnerschap treedt PAX toe tot het partnernetwerk van het Humanity House waartoe ook onder meer Amnesty International, Oxfam Novib, Unicef, Cordaid en Stichting Vluchteling behoren.  

Over het Humanity House
Het Humanity House laat bezoekers in haar museum ervaren hoe het is om een ramp of conflict mee te maken. Ook biedt het een ontmoetingsplek voor mensen en organisaties die zich bezig houden met humanitaire thema's als confict, gelijke rechten, voedselzekerheid, vrijheid van meningsuiting en migratie. Het Humanity House presenteert deze thema's vanuit menselijk perspectief. Het educatieprogramma brengt wereldproblemen dichtbij kinderen en jong volwassenen.

www.humanityhouse.org

 

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.