paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/pax-krijgt-half-miljoen-euro-steun-van-postcode-loterij

PAX krijgt half miljoen euro steun van Postcode Loterij

05-03-2019

PAX heeft gisteren tijdens het Goed Geld Gala een schenking van 500.000 euro ontvangen van de Postcode Loterij. De loterij schonk in totaal meer dan 370 miljoen aan goede doelen. Net als voorgaande jaren dus een half miljoen aan PAX en daarbovenop ruim 1,5 miljoen euro voor het werk van PAX in Colombia.

“We zijn heel blij met de jaarlijkse donatie van een half miljoen euro én de extra steun voor ons werk in Colombia," stelt Miriam Struyk, directeur programma’s van PAX, die de cheque in ontvangst nam.  "Dank aan iedereen die deelneemt aan de Nationale Postcode Loterij."

PAX gebruikt het geld in door oorlog getroffen gebieden waar wij partijen bij elkaar brengen die eerst nog tegen elkaar streden. Zo werken we in vijftien conflictgebieden: van Oekraïne tot Irak en Sudan. Daar ondersteunen we vredesactivisten en organisaties met trainingen, juridische bijstand of psychologische hulp. Ook komen we op voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen en blijft PAX strijden voor een wereld zónder kernwapens.

De schenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat tenminste 40 procent naar goede doelen.

Lees ook: Colombiawerk PAX krijgt belangrijke steun van Postcode Loterij

 

Bruggen slaan tussen verdeelde gemeenschappen, Nederland, Colombia

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.