paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/pax-benoemt-cabaretier-vincent-bijlo-tot-ambassadeur-van-vrede

PAX benoemt cabaretier Vincent Bijlo tot Ambassadeur van Vrede

01-09-2015

"Vrede is het vermogen om zoveel mogelijk mensen in de vrede te laten delen." Deze uitspraak van cabaretier Vincent Bijlo, is actueler dan ooit nu er veel mensen uit oorlogsgebieden Europa in willen.

Het bundelen van krachten tegen angst en polarisatie is het thema van de Vredesweek (19 – 27 september). Dat brengt vredesorganisatie PAX onder het motto ‘Vrede verbindt’ onder de aandacht.

Mensen die een brug slaan tussen diverse etnische en religieuze groepen, die als het ware bruggenbouwers zijn, worden extra belicht. Bijlo: “Vrede is meer dan geen oorlog. Vrede is vrijheid en ruimte voor iedereen. Vrede is je actief inzetten om een eind aan oorlogen te maken. Vrede is ook onderdak voor vluchtelingen.“ Hiermee vraagt Vincent Bijlo als Ambassadeur van Vrede om begrip en empathie voor vluchtelingen. Bijlo: “Stel nou eens dat jij een vluchteling was, wiens huis was opgeblazen? Stel dat jij naar Nederland wilde, om daar in vrede te leven, wat zou jij dan doen?”

PAX ondersteunt in 15 landen mensen die zo’n brugfunctie vervullen. Eén ervan, Nawras uit Irak toert in de Vredesweek door Nederland. Deze jonge journaliste verbindt haar lot met minderheden en samen met hen strijdt ze voor een menswaardig bestaan voor iedereen.

In de Vredesweek en met name op de Internationale Dag van de Vrede (21 september) zijn er in heel Nederland tal van activiteiten georganiseerd.

Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.