paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/pax-actief-rond-nss

PAX actief rond NSS

20-03-2014

PAX laat op tal van evenementen rond de NSS en in de media weten waarom het zo belangrijk is dat kernwapens wel deel uitmaken van de discussie over nucleaire veiligheid.

Op de top, die 24 en 25 maart in Den Haag plaatsvindt, wordt gesproken over nucleaire veiligheid, maar kernwapens staan vreemd genoeg niet op de agenda.

PAX is  te gast bij de Nuclear Knowledge Summit. We nemen deel aan één van de border sessions en aan Bike Around the Bomb. Zaterdagavond plaatsen we in RTL Nieuws een kritische kanttekening bij de agenda van de NSS. Op het Movies that Matter-festival lichten we zowel op zondag- als dinsdagavond de gevaren van kernwapens toe. Maandag 24 maart is PAX tussen 9.30 en 10.15 uur te beluisteren bij BNR Nieuwsradio, waar we deelnemen aan een paneldiscussie over de NSS. Dinsdag 25 maart geven we tussen 13.00 en 14.00 uur reactie op Radio 1 bij het programma De Nieuws van BNN.

PAX zet zich met deze inspanningen in voor een kernwapenvrije wereld. We zijn er van overtuigd dat de tijd rijp is voor de start van onderhandelingen voor een algeheel verbod op kernwapens.

Lees ook: Het vergeten thema van de NSS

Omstreden wapens en wapenhandel, Nederland

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.