paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/oproep-ontsteek-een-kaars-voor-aleppo

Oproep: ontsteek een kaars voor Aleppo

23-11-2016

Afgelopen weekend werd het laatste kinderziekenhuis in Oost-Aleppo door bommen verwoest. Onze Syrische partners en vrienden smeken ons hen niet te vergeten. Namens hen vragen we je een kaars te ontsteken, een boodschap van vrede achter te laten of een foto te uploaden.

De vrouwen, mannen, jongens en meisjes in Aleppo zijn radeloos. Zij worden al maanden beschoten en uitgehongerd door het leger van Assad en gebombardeerd door Rusland. Er is geen brandstof meer, voedsel en drinkwater raken op. Bij het bombardement op het laatste kinderziekenhuis in Aleppo werd een zevenjarige leerling van de Hussein Allawy school, die PAX steunt, vermoord.

'Vergeet ons niet'
Onze vrienden in Syrië smeken ons hen niet te vergeten. Van de internationale gemeenschap verwachten ze allang niets meer. Toon daarom je solidariteit met de Syrische bevolking en ontsteek een kaars, laat een boodschap van hoop achter of upload een foto.

Veel mensen voelen zich machteloos als het over Syrië gaat. Wij vragen je niet toe te geven aan dit gevoel, en niet stil te blijven. Wegkijken van dit gruwelijke geweld is het ergste wat we nu kunnen doen.

Ga naar de actiepagina en doe mee.

Lees ook de blog: Aleppo of Appelscha

 

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.