paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/oost-aleppo-in-groot-gevaar

Oost-Aleppo in groot gevaar

01-08-2016

Sinds de soldaten van president Assad op 7 juli de laatste toegangsweg, die Oost-Aleppo verbond met de Syrische oppositie elders, afgesloten hebben, zijn de berichten al alarmerend over de te verwachten uithongering en belegering. Ongeveer 300.000 mensen zijn in gevaar.

Vorige week strooiden legerhelicopters  briefjes over het belegerde gedeelte van de stad om de burgerbevolking op zogenaamde veilige doorgangen te wijzen. Er heerst echter veel scepsis. Uit onderzoek van PAX en The Syria Institute blijkt dat mensen bang zijn om door sluipschutters doodgeschoten te worden. Donderdag 28 juli werd dat bevestigd door een van de contacten in Aleppo. Hij had het voor zijn ogen zien gebeuren dat iemand werd doodgeschoten.

Inmiddels zijn er ook hulppakketjes gedropt met voedsel en luiers. Mensen zijn bang dat het voedsel uit de hulppakketten vergiftigd is. 

Sinds februari dit jaar verstevigt het regeringsleger met hulp van onder andere de Russen de belegering van Aleppo. In mei en juni verhevigde het aantal bombardementen op het oostelijk deel van de stad zich. 

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.