paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/noodkreet-uit-idlib-we-hebben-bescherming-nodig

Noodkreet uit Idlib: 'We hebben bescherming nodig!'

26-02-2020

Meer dan drie miljoen mensen in Idlib lopen gevaar nu het Syrische leger steeds verder oprukt in een nietsontziend offensief. Scholen, ziekenhuizen en vluchtelingenkampen: niets is veilig voor de bommen van de Syrische en Russische luchtmachten.

“We vluchten niet alleen voor de bommen, maar vooral voor het Syrische leger”

Binnen Idlib zijn meer dan een miljoen mensen opnieuw op de vlucht geslagen voor het geweld, vooral voor de terreur van het Syrische regime. Ze zitten in de val want de grenzen zijn potdicht. Ze worden vervolgd, maar niemand wil ze helpen.

Bescherming

In een steeds kleiner gebied, aan hun lot overgelaten, proberen mensen onder erbarmelijke omstandigheden te overleven. Zij hebben hulp nodig, maar vooral bescherming tegen een regime dat zint op wraak. Bescherming tegen een regime dat zijn tegenstanders zonder uitzondering – mannen, vrouwen en kinderen - als 'terroristen' beschouwt. De internationale gemeenschap moet nu stappen ondernemen om de mensen in Idlib te helpen en om ze te beschermen tegen de het regime.

Veilige vluchtweg

Als de VN en de EU niet in staat zijn het geweld te stoppen en burgers in Idlib te beschermen, dan zullen ze de gevolgen moeten dragen en mensen uit Idlib een veilige vluchtweg naar Turkije en daarvandaan naar derde landen moeten bieden.

Midden-Oosten

Reageren? Praat mee op Facebook en Twitter.